13/05/2023 13/05/2023 Παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός με αφορμή την 103η Επέτειο των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρούπολης και της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό και για την 100η επέτειο από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον ιερό Μητροπολιτικό...
13 Μαΐου, 2023 - 21:43

Φωτορεπορτάζ ope.gr: 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως

Παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός με αφορμή την 103η Επέτειο των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρούπολης και της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό και για την 100η επέτειο από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, τον οποίο πλαισίωσαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες: Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος,
Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών καθώς και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Παράλληλα παρέστησαν οι τοπικές αρχές, πολιτευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κλήρος και λαός.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε λιτανεία σε κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων