28/12/2018 28/12/2018 – Ἄν γνωρίσω μιά τέτοια ψυχή, ὅπως τήν εἶπες, μέ ἀγάπη, καλοσύνη, συγγνώμη, θά πιστέψω καί γώ πώς εἶναι ἀλήθεια τά Χριστούγεννα καί πώς ὁ Χριστός μπορεῖ πραγματικά ν’ἀλλάζει τίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων. – Τότε, σοῦ τό εὔχομαι, Νάντια. Σου εύχομαι να γνωρίσεις μιά τέτοια ψυχή. Τότε θά γεννηθεῖ καί μέσα σου ὁ Χριστός καί...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2018 - 9:46

Ένα θεατρικό με μήνυμα την Αλλαγή

Διαδώστε:
Ένα θεατρικό με μήνυμα την Αλλαγή

Ἄν γνωρίσω μιά τέτοια ψυχή, ὅπως τήν εἶπες, μέ ἀγάπη, καλοσύνη, συγγνώμη, θά πιστέψω καί γώ πώς εἶναι ἀλήθεια τά Χριστούγεννα καί πώς ὁ Χριστός μπορεῖ πραγματικά ν’ἀλλάζει τίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων.

Τότε, σοῦ τό εὔχομαι, Νάντια. Σου εύχομαι να γνωρίσεις μιά τέτοια ψυχή. Τότε θά γεννηθεῖ καί μέσα σου ὁ Χριστός καί θά γιορτάσεις τά ὀμορφότερα Χριστούγεννα τῆς ζωῆς σου.

Ο διάλογος αυτός αποτελεί μέρος του χριστουγεννιάτικου θεατρικού, το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Πατρών κατά τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της.

 

 

Η Νάντια, φοιτήτρια πλέον, αποφασίζει να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι της για να βρεθεί με την παρέα της στην Αράχωβα. Για να επιτύχει τον στόχο της και να μην αισθάνεται μειονεκτικά απέναντι στην παρέα, δε θα διστάσει να πάρει κρυφά χρήματα από τους δικούς της και να κατηγορήσει για την πράξη της αυτήν την Αγγελική, συμφοιτήτριά της, η οποία βρέθηκε στην ανάγκη να δουλέψει στο σπίτι τους ως καθαρίστρια.

Πού να ήξερε η φίλη μας η Νάντια, πώς, όπου «Θεός βούλεται… νικάται φύσεως τάξις»; Πως δε θα αργούσε η ώρα που η ίδια θα ξεστόμιζε την αρχική φράση παραπάνω, όχι ειρωνικά όπως την πρώτη φορά, αλλά με πλήρη συναίσθηση και μετάνοια και θα γιόρταζε τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής της!!!

Ένα ατύχημα και η Νάντια θα βρεθεί στο νοσοκομείο, όπου η Αγγελική θα δείξει για άλλη μια φορά την αγάπη της έμπρακτα και θα δώσει αίμα μαζί με τους οικείους της για να σωθεί η Νάντια.

 

 

Οι φοιτήτριες της ΧΦΔ Πατρών χάρηκαν ιδιαιτέρως κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής – μαζί με τη χορωδία – για να παρουσιάσουν και να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα.

Πως: «… ο Χριστός μπορεί πραγματικά να αλλάζει τις ψυχές των ανθρώπων και τότε εμείς μπορούμε να αναφωνούμε ότι γιορτάζουμε τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής μας».

 

 

ΠΗΓΗ: xfd.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων