ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
03.02.2023 | 18:18
DITA BOTËRORE E GJUJËS GREKE

Departamenti i Gjuhëve dhe Letërsisë i Kolegjit Universitar “LOGOS” (Programi i Gjuhës dhe Civilizimit Grek), në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhës Greke të Universitetit të Tiranës dhe Ambasadën e Greqisë në Tiranë, ju ftojnë në festimin e Ditës Botërore të Gjuhës Greke, të enjten, më 9 shkurt 2023, ora 18:00 (GMT +1). Në kuadër të…

03.02.2023 | 15:02
Oshënar Simeon Hyjpritësi, Profetesha Ana. Profeti Azaria. Oshënar Nikolla i Japonisë. Dëshmor Vlashi, bariu.

E premte, 3 shkurt 2023 – Shenjtori i ditës. DITË KRESHME Oshënar Simeon Hyjpritësi, Profetesha Ana. Profeti Azaria. Oshënar Nikolla i Japonisë. Dëshmor Vlashi, bariu. – OSHËNAR SIMEON HYJPRITËSI, PROFETESHA ANA – Një traditë e hershme thotë se Simeoni i shenjtë dhe i drejtë, që erdhi nga Egjipti, ishte një prej 70 judenjve të mësuar…

02.02.2023 | 14:52
Paraqitja e Zotit tonë Jisu Krisht në Tempull (Ipapandia). Dëshmor i ri Jordani i Trebizondës

E enjte, 2 shkurt 2023 – Shenjtori i ditës. Paraqitja e Zotit tonë Jisu Krisht në Tempull (Ipapandia). Dëshmor i ri Jordani i Trebizondës. – PARAQITJA E ZOTIT TONË JISU KRISHT NË TEMPULL (Ipapandia) – Kur u mbushën dyzet ditë, të cilat ishin të caktuara nga ligji i Moisiut për pastrimin e nënës së një…

01.02.2023 | 12:45
Dëshmor Trifoni. Dëshmorët Perpetua, Felicitia etj. Oshënare Brixhida në Irlandë. Oshënar Petro në Galati

E mërkurë, 1 shkurt 2023 – Shenjtori i ditës. DITË KRESHME Dëshmor Trifoni. Dëshmorët Perpetua, Felicitia etj. Oshënare Brixhida në Irlandë. Oshënar Petro në Galati. – DËSHMOR TRIFONI – Ky martir i lavdëruar i Krishtit lindi në Lampsaka të Frigjisë. Që në vitet e fëmijërisë, prindërit e tij, njerëz të thjeshtë, e frymëzuan aq shumë…

01.02.2023 | 11:45
NESHKRIMI I MARRVESHJES SE BASHKEPUNIMI ME AZHBR ( pë që ) DHE LEKSION I HAPUR ME STUDENTET

Ditën e hënë, datë 30 Janar 2023, në mjediset e Kolegjit Universitar ”LOGOS”, u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit me AZHBR (Agjencia për Zhvillimin Bujqësor dhe Rural). Më pas drejtoresha e kësaj agjencie, zj. Eranda Selmanaj, mbajti një leksion të hapur për studentët. Tema e leksionit të hapur ishte “Të rinjtë në bujqësi”. Ndër të tjera…

31.01.2023 | 15:01
ANARGJENDËT KIRI E JOANI, DËSHMORE ATHANASIA ME VAJZAT

E martë, 31 janar 2023 – Shenjtori i ditës. Anargjendët Kiri e Joani, dëshmore Athanasia me vajzat. Nikita i Novgorodit. Dëshmorët Viktorini, Viktori, Niqifori, Klaudi, Diodori, Serapioni dhe Papia. – ANARGJENDËT KIRI E JOANI, DËSHMORE ATHANASIA ME VAJZAT – Shën Kiri ishte një i krishterë i devotshëm nga Aleksandria, i cili ushtronte profesionin e mjekut…

30.01.2023 | 16:35
TRE HIERARKËT: VASILI I MADH, GRIGOR THEOLOGU, JOAN GOJARTI

E hënë, 30 janar 2023 – Shenjtori i ditës Tre Hierarkët: Vasili i Madh, Grigor Theologu, Joan Gojarti. Dëshmor Theofili i ri. – TRE HIERARKËT: VASILI I MADH, GRIGOR THEOLOGU, JOAN GOJARTI- Nën sundimin e perandorit Aleks Komneni (1081-1118), në Konstandinopojë shpërtheu një grindje, e cila ndau njerëzit që njihnin besimin dhe të zellshmit në…

30.01.2023 | 16:32
Filluan punimet restauruese të kishës dhe konakut të manastirit “Fjetja e Hyjlindëses” së Athalit në Himarë

Pas miratimit nga Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Materiale, të projektit të realizuar nga Bërthama e Trashëgimisë Kulturore të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë: “Restaurimi i kishës dhe konakut të manastirit të Shën Marisë së Athalit në Himarë”, gjatë vitit 2022, Bërthama e Trashëgimisë kulturore kishte planifikuar realizimin e projektit ndërhyrës në këtë manastir, si…

27.01.2023 | 17:49
Transferimi i lipsanit të Joan Gojartit. Mbretëresha Markiana. Oshënar Klimi. Dëshmor i ri Dhimitri

E premte, 27 janar 2023 – Shenjtori i ditës. DITË KRESHME Transferimi i lipsanit të Joan Gojartit. Mbretëresha Markiana. Oshënar Klimi. Dëshmor i ri Dhimitri. – TRANSFERIMI I LIPSANIT TË JOAN GOJARTIT – Pas vdekjes së atit tonë të shenjtë e të lavdishëm Joan Gojarti, i internuar në Komana të Kapadokisë, trupi i tij u…

Τα σημαντικότερα νέα