03/09/2018 02/11/2018 Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Νικόλαος της Στέγης» στο χωριό Κακοπετριά, εβδομαδιαία συνάντηση νέων από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής. Η συνάντηση τελεί υπό την φροντίδα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας Κύπρου, με υπεύθυνο και επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο...
03 Σεπτεμβρίου, 2018 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2018 - 14:58

Νέοι από τη Μέση Ανατολή στις κατασκηνώσεις της Ιερας Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Διαδώστε:
Νέοι από τη Μέση Ανατολή στις κατασκηνώσεις της Ιερας Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Νικόλαος της Στέγης» στο χωριό Κακοπετριά, εβδομαδιαία συνάντηση νέων από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής.

Η συνάντηση τελεί υπό την φροντίδα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας Κύπρου, με υπεύθυνο και επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο, βοηθό τον Αρχιμ. Στυλιανό Στυλιανού και συντονιστή και γραμματέα τον Διευθυντή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, θεολόγο κ. Μιχαήλ Σπύρου.

Η κατασκηνωτική δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της Ορθοδόξου Πρωτοβουλίας / TheOrthodox Initiative, κατά την οποία πέραν των είκοσι νέων από καθένα από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και την Εκκλησία Κύπρου συναντώνται και επισκέπτονται Ιερά Προσκυνήματα, Ιερές Μονές και άλλα αξιοθέατα της Κύπρου.

Επιστέγασμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων αποτελεί το πατριαρχικό συλλείτουργο, που έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, στον χώρο της κατασκηνώσεως. Σε κλίμα ευλαβούς προσευχής, λειτουργικής κοινωνίας και δίγλωσσης (ελληνιστί και αραβιστί) βυζαντινής ψαλμωδίας τελέστηκε το συλλείτουργο, στο οποίο έλαβαν μέρος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος καθώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου.


Παρόντες προσευχόμενοι ήταν επίσης κι οΜακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.
Στο Κοινωνικό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και εξήρε την ουδόλως ευκαταφρόνητη προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε χρόνο για τη διοργάνωση αυτής της εποικοδομητικής εβδομάδας συναντήσεως ορθόδοξων νέων της Μέσης Ανατολής. Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων απηύθυνε πατρικά λόγια στήριξης και ενθάρρυνσης προς τους νέους, χωρίς να παραλείψει παράλληλα να ευχαριστήσει εκ μυχίων τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία που συνέλαβε, ώστε η ορθόδοξη νεολαία της Μέσης Ανατολής να συνέρχεται ετησίως επί το αυτό και με αυτό τον τρόπο να δημιουργείται μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στα μέλη των ποιμνίων της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο τη μαρτυρική Κύπρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε γεύμα προς όλους τους παρευρισκομένους. Ακολούθησε παρουσίαση μικρού καλλιτεχνικού προγράμματος από κάθε αποστολή και στο τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων