14/04/2024 17/04/2024 Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περίπου τριακοσίων παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποιήθηκε το Δεύτερο Διενοριακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το Τουρνουά διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Αγρίνιο, στις ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ακαδημίας «ΕΛΠΙΔΕΣ» στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά. Συμμετείχαν...
14 Απριλίου, 2024 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 0:30

2ο διενοριακό τουρνουά ποδοσφαίρου Κατηχητικών Συνάξεων της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
2ο διενοριακό τουρνουά ποδοσφαίρου Κατηχητικών Συνάξεων της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περίπου τριακοσίων παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποιήθηκε το Δεύτερο Διενοριακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


Το Τουρνουά διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Αγρίνιο, στις ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ακαδημίας «ΕΛΠΙΔΕΣ» στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά.
Συμμετείχαν 18 ομάδες Αγοριών και 4 ομάδες Κοριτσιών από τα Κατηχητικά Σχολεία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Συγκεκριμένα: στο Πρωτάθλημα Γυμνασίου και Λυκείου έλαβαν μέρος οι ομάδες των Ενοριών Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, Αγίας Τριάδος Αγρινίου, Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως, Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας, Αγίου Νικολάου Στράτου, Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου, Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μοναστηρακίου και Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.

Στον τελικό αναμετρήθηκαν οι ομάδες των Ενοριών Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου και Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Στο πρωτάθλημα του Δημοτικού συμμετείχαν οι ομάδες των Ενοριών Αγίας Τριάδος Αγρινίου, Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με τρείς ομάδες, Αγίου Δημητρίου Κατοχής, Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως, Αγίου Αντωνίου Αγρινίου, Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας, Αγίου Γρηγορίου Αγρινίου και Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.

Στον τελικό έφθασαν οι ομάδες των Ενοριών Αγίας Παρασκευής Αγρινίου και Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με την Ενορία της Αγίας Παρασκευής να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.


Στο πρωτάθλημα των Κοριτσιών συμμετείχαν οι ομάδες των Ενοριών Αγίας Παρασκευής Αγρινίου με δύο ομάδες, Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως και Αγίου Νικολάου Στράτου. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Ενορία Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.

Την απονομή των κυπέλων στους νικητές και των μεταλλίων σε όλα τα παιδιά έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχία και του Δεύτερου Διενοριακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μιλώντας στα παιδιά τόνισε ότι «δεν έχει αξία αν θα χάσεις ή αν θα κερδίσεις, αλλά αν θα αγωνιστείς. Αξία έχει να αγωνίζομαι και αγωνίζομαι σημαίνει να προσπαθώ και να καταβάλω όλη μου τη δύναμη. Ο αγώνας δεν αφορά μόνο την άθληση, αλλά και τη μάθηση και την αρετή και ολόκληρη τη ζωή».

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τα παιδιά να συμμετάσχουν στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως το καλοκαίρι, ενώ ευχαρίστησε τον Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Καντάνη για την οργάνωση και την πραγματοποίηση του Τουρνουά, τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος που συνόδευσαν τις Ενοριακές ομάδες, αλλά και τους γονείς που παρακολούθησαν τους αγώνες και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην τοπική Εκκλησία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων