18/02/2019 18/02/2019 Στον Κύκλο ‭Νέων, Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…» που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης,το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019,μίλησε ‬ο‬ ‭Ελλογιμώτατος Καθηγητής Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, Πανεπιστημιακός και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του‬ ‭Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ‬‭«Διαχρονικές αρχές...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:20

«Διαχρονικές αρχές και αξίες»‬

Διαδώστε:
«Διαχρονικές αρχές και αξίες»‬

Στον Κύκλο ‭Νέων, Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…» που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης,το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019,μίλησε ‬ο‬ ‭Ελλογιμώτατος Καθηγητής Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, Πανεπιστημιακός και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του‬ ‭Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ‬‭«Διαχρονικές αρχές και αξίες»‬.

Δίνοντας, αρχικά, ένα σύντομο ορισμό της διαχρονικότητας ως κάτι που δεν φθείρεται, συσχέτισε την επιστήμη με το Θεό, τονίζοντας πως εκείνη ανακαλύπτει, ενώ ο Θεός αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται. Ακολούθως, παρέθεσε κάποιες από τις βασικές αρχές και αξίες με κυρίαρχη την πίστη στο Θεό, χαρακτηρίζοντάς την υπέρτατο αγαθό στηριζόμενο στον ευαγγελικό λόγο. Προσέθεσε, μεταξύ των σημαντικών αρχών, τόσο την σχέση μας με τον περιβάλλοντα κόσμο που δείχνει τη σχέση μας με τον Δημιουργό, όσο και την ελληνορθόδοξη πολιτισμική παράδοση ως οδηγό του μέλλοντος. Έπειτα, ο καθηγητής τόνισε τη σημασία της αυτομεμψίας ως μέσο απόκτησης των χαμένων αρετών και της ταπείνωσης, προτρέποντας τους νέους να παραμένουν διακονητές έχοντας αγαστή συνεργασία μεταξύ τους.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε ένας σύντομος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των νέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: , ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων