23/08/2022 23/08/2022 Η συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και ο βίος της Παναγίας βρέθηκαν στο αντικείμενο του προγράμματος που εκπόνησε η Ι.Μ Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τις παιδικές και νεανικές κατασκηνώσεις στην περιοχή Προσήλιο Σβορώνου, εκεί όπου λειτουργούν οι φιλανθρωπικές εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως. Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» λειτούργησε για...
23 Αυγούστου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 13:08

Διδασκαλία για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής και το βίο της Παναγίας  στην παιδική κατασκήνωση της Ι.Μ Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Διδασκαλία για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής και το βίο της Παναγίας  στην παιδική κατασκήνωση της Ι.Μ Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Η συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και ο βίος της Παναγίας βρέθηκαν στο αντικείμενο του προγράμματος που εκπόνησε η Ι.Μ Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τις παιδικές και νεανικές κατασκηνώσεις στην περιοχή Προσήλιο Σβορώνου, εκεί όπου λειτουργούν οι φιλανθρωπικές εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» λειτούργησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπό την ευλογία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.  Συμμετείχαν περίπου  250 παιδιά και νέοι, στο ημερήσιο πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας. Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη» διήρκησε για 3 εβδομάδες και είχε 3 περιόδους.

Και στις 3 περιόδους τα παιδιά έμαθαν για την Παναγία μέσω του προγράμματος «Παναγία Σκέπη και Βοήθεια». Μέσω βιωματικής μάθησης και project,  τα  παιδιά ανεξάρτητα ή και σε ομάδες, επιμελήθηκαν, γνώρισαν τόσο το βίο Της όσο και θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας που θησαυρίζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Ακόμη διδάχθηκαν για το μυστήριο της εξομολογήσεως και είχαν την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό.

Μέσω διοργάνωσης δύο μεγάλων παιχνιδιών δόθηκε έμφαση σε δύο μεγάλες ιστορικές επετείους, στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, καθώς και στα 200 χρόνια από το όραμα της Οσίας Πελαγίας της Τήνου και την εύρεση του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας της Τήνου.

Το  ημερήσιο πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Για την άρτια διοργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος προσέφεραν την εθελοντική τους διακονία περίπου 50 στελέχη – ομαδάρχες, μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την ευθύνη του Ιερομονάχου Μελετίου Παράσχου.

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με την μετακατασκηνωτική συνάντηση κατασκηνωτών και στελεχών, το φετινό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη».  Την ημέρα της μετακατασκηνωτικής συνάντησης τελέστηκε η Θ. Λειτουργία και ακολούθησε κέρασμα και βίντεο με στιγμές από τις κατασκηνωτικές περιόδους. Έτσι τα παιδιά γόνιμα ξανασυναντήθηκαν και έγιναν κοινωνοί τόσο με τον Κύριο μας Ιησού όσο και με τους φίλους τους, καθώς και τα στελέχη που διακόνησαν.

Το ίδιο πρόγραμμα υλοποιείται και στην Ενορία Αγίου Ανδρέα Αιγινίου για τα παιδιά της Βόρειας Πιερίας. Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε διάφορα παρεκκλήσια της περιοχής, γνώρισαν την τοπική και εκκλησιαστική ιστορία καθώς αποτελεί έναν προσφυγικό συνοικισμό ο οποίος αναπτύχθηκε από την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922.

Μέσω της κατηχητικής διδασκαλίας γνωρίσαν τον βίο του Αποστόλου Ανδρέα, πολιούχου Αιγινίου. Την εφαρμογή του προγράμματος  ανέλαβε ο Εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Κοσμίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων