01/03/2024 03/03/2024 Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 28 Φεβρουαριου 2024 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ». Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του...
01 Μαρτίου, 2024 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2024 - 4:11

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 28 Φεβρουαριου 2024 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ».

Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας.

 

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας. Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματά του.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10:00 π.μ-4:00 μ.μ Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00 π.μ – 6:00μ.μ

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632
E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου makrinitsamuseum.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων