25/09/2020 25/09/2020 Σε «επανεκκίνηση» προσκαλεί τα παιδιά και τους νέους μας μαζί με τις οικογένειές τους η τοπική Εκκλησία της Λευκάδος ! Σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και σύγχυσης, η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε πορεία επιστροφής, σε ένα καινούριο ξεκίνημα μέσα στον φυσικό χώρο συνάντησης με τον Χριστό και τον αδελφό...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 18:12

«Επανεκκίνηση» για τις παιδικές και νεανικές συντροφιές

Διαδώστε:
«Επανεκκίνηση» για τις παιδικές και νεανικές συντροφιές

Σε «επανεκκίνηση» προσκαλεί τα παιδιά και τους νέους μας μαζί με τις οικογένειές τους η τοπική Εκκλησία της Λευκάδος ! Σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και σύγχυσης, η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε πορεία επιστροφής, σε ένα καινούριο ξεκίνημα μέσα στον φυσικό χώρο συνάντησης με τον Χριστό και τον αδελφό μας, στην Ενορία!

Το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης για μια ακόμη χρονιά καλεί όλους τους νέους και τις νέες της περιοχής  σε συνάντηση και επικοινωνία στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές που θα υπάρχουν και φέτος στις Ενορίες των νησιών της Μητροπόλεως για τα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και στις παιδικές συντροφιές για τους μικρότερους (από 5 έως 7 ετών).

Όπως πάντα, με παιχνίδι πολύ και δραστηριότητες δημιουργικές και ευχάριστες, αφουγκραζόμαστε το διαχρονικό μήνυμα του Χριστού μας και γνωρίζουμε βιωματικά τη ζωή της Εκκλησίας και τη ρωμέικη παράδοσή μας, απολαμβάνοντας τη χαρά της Κοινωνίας και της συνάντησης.

Αυτονόητη είναι η τήρηση των προβλεπόμενων για μαθητικές ομάδες μέτρων πρόληψης της διασποράς του Covid-2019, με την υπευθυνότητα που υπαγορεύουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Καθώς στη συγκυρία που διανύουμε αναδείχθηκε περισσότερο εμφατικά η αξία της οικογένειας και της συνοχής της για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και την ολόπλευρη ασφάλειά του, προγραμματίζονται ιδιαίτερες ευκαιρίες για τους νέους γονείς που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Στις περισσότερες Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως  η έναρξη των Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020. Την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης π. Θεόφιλος θα ευλογήσει την έναρξη του νεανικού έργου με τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 26450 22415, εσωτ.: 22 και 6974795265 – e-mail: [email protected] – FB: Κέντρο Νεότητας – Instagram: kentro_neotitas_).

Προσκαλούνται ακόμη όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στις νεανικές δράσεις να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας. Ιδιαίτερα παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί θα ήθελαν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς τον κόπο και τον χρόνο τους, ώστε να βοηθηθούν μαθητές που χρειάζονται στήριξη τον δύσκολο χειμώνα που πλησιάζει.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων