07/02/2024 07/02/2024 Κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας. Πρόκειται για ένα ζεύγος Ιουδαίων, οι οποίοι κατά τον διωγμό των εβραίων από τον ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο (41-54), αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Ρώμη, όπου έμεναν, και να καταφύγουν στην Κόρινθο, όπου ασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Εκεί γνώρισαν...
07 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:00

Γιορτή για την οικογένεια

Διαδώστε:
Γιορτή για την οικογένεια

Κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας. Πρόκειται για ένα ζεύγος Ιουδαίων, οι οποίοι κατά τον διωγμό των εβραίων από τον ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο (41-54), αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Ρώμη, όπου έμεναν, και να καταφύγουν στην Κόρινθο, όπου ασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Εκεί γνώρισαν τον Απόστολο Παύλο και ασπάσθηκαν το χριστιανισμό. Στη συνέχεια τον ακολούθησαν στις αποστολικές του περιοδείες.

Γιορτάζουν λοιπόν οι Άγιοι προστάτες της συζυγικής αγάπης και ευτυχίας Ακύλας και Πρίσκιλλα. Γιορτάζουμε την ημέρα αυτή σε μια βραδιά αφιερωμένη στην οικογένεια! Σε καιρούς που όλα αλλάζουν… Αλλά ο Χριστός, το Ευαγγέλιο και η αγάπη παραμένουν αιώνιες αξίες!

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίας Παρασκευής Ν. Πεντέλης, πραγματοποιούμε μία όμορφη συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας. Για έγγαμα ζευγάρια, για ζευγάρια νεονύμφων και μελλονύμφων… Η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όμορφη μουσική από το μουσικό σύνολο ΗΧΑΓΩΓΟΣ και φαγητό, καθώς και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

“Σας περιμένουμε… Είσοδος ελεύθερη. Για τη συμμετοχή σας, απαραίτητη προϋπόθεση η επικοινωνία με την ενορία (τηλ. 21 0804 4011) προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων”, αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων