26/03/2024 27/03/2024 Στο κατάμεστο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την γιορτή ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τα κατηχητικά σχολεία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς και του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Νέας Κρήνης. Σε πνεύμα άριστης και εποικοδομητικής...
26 Μαρτίου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 0:15

Γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για την 25η Μαρτίου

Διαδώστε:
Γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για την 25η Μαρτίου

Στο κατάμεστο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την γιορτή ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τα κατηχητικά σχολεία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς και του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Νέας Κρήνης. Σε πνεύμα άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας οι κατηχήτριες και οι κατηχητές των ενοριών εργάστηκαν με τα παιδιά αρκετούς μήνες για να παρουσιάσουν τη γιορτή.

Επί σκηνής οι μικροί μαθητές σάρκωσαν τους Ήρωες της Επανάστασης, τους Φιλικούς, το Κρυφό Σχολειό, το Κούγκι, τις Ναουσαίες της Αράπιτσας, τους άνδρες, τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά που ορκίστηκαν στον αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Οι μικροί χορωδοί τραγούδησαν για την ελευθερία, την πατρίδα και τα ιδανικά του γένους και του έθνους μας ενάντια στο ρεύμα των καιρών που ακυρώνει αδιάκριτα θεμελιώδεις αξίες.

Το χειροκρότημα ήταν δυνατό και τα μάτια μας υγρά από την συγκίνηση για όλα όσα είδαμε και ακούσαμε να μας διδάσκουν τα μικρά παιδιά και οι νέοι μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε εγκάρδια όλους τους συντελεστές της γιορτής και τους γονείς που εμπιστεύονται στην εκκλησία τα παιδιά τους. Τόνισε, ότι το σύγχρονο κατηχητικό σχολείο λειτουργεί ως άλλο κρυφό σχολειό διδάσκοντας Χριστό αλλά και Πατρίδα.

Οι θυσίες για την ελευθερία και το αίμα των Ηρώων που πότισε τα χώματά μας ας είναι αιώνια σύμβολα και διδαχή για το παρόν και το μέλλον μας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων