24/01/2023 24/01/2023 Η πρώτη συνάντηση για το νέο έτος μεταξύ των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, όπου ο Σεβασμιώτατος, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως ευλόγησε την Βασιλόπιτα. Ο...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 14:57

Κοπή Βασιλόπιτας στη Σύναξη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Κοπή Βασιλόπιτας στη Σύναξη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Η πρώτη συνάντηση για το νέο έτος μεταξύ των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, όπου ο Σεβασμιώτατος, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θέρμη τα νέα παιδιά, που γι’ άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά του, δίνοντας εντυπωσιακό παρών και γεμίζοντας την αίθουσα του Ιερού Ναού.

Κατά την διάρκεια της νεανικής σύναξης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο επικίνδυνο φαινόμενο της μοναξιάς, που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος παρά τις δυνατότητες που έχει επιφέρει η τεχνολογία στη ζωή μας, η οποία απορρέει από την απουσία αγάπης προς τον πλησίον και ελπίδας προς τον Θεό. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η πίστη στον Θεό και η μετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας χαρίζουν στον άνθρωπο χαρά, ειρήνη, γαλήνη, ηρεμία και παρηγορία.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος, όπου οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ποικίλα σχόλια για όσα αναφέρθηκαν, διατυπώνοντας σκέψεις, απόψεις και προσωπικά βιώματα.

Πριν την συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων