29/06/2020 29/06/2020 Το επεισόδιο της «Λεμονάδας Σπιτικής», το έκτο κατά σειρά, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό της ελεημοσύνης και της αξίας του να μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε. Αξιοσημείωτο είναι το κομμάτι της κατήχησης, που παρουσιάζει στα παιδιά την ελεημοσύνη σαν μια λυτρωτική πράξη αγάπης και ευσπλαχνίας του πλησίον μας, ενώ ο βίος του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος έρχεται...
29 Ιουνίου, 2020 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 12:17

«Λεμονάδα Σπιτική» 6ο επεισόδιο

Διαδώστε:
«Λεμονάδα Σπιτική» 6ο επεισόδιο

Το επεισόδιο της «Λεμονάδας Σπιτικής», το έκτο κατά σειρά, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό της ελεημοσύνης και της αξίας του να μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε. Αξιοσημείωτο είναι το κομμάτι της κατήχησης, που παρουσιάζει στα παιδιά την ελεημοσύνη σαν μια λυτρωτική πράξη αγάπης και ευσπλαχνίας του πλησίον μας, ενώ ο βίος του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι όσο περισσότερο κάποιος μοιράζεται, τόση μεγαλύτερη ελεημοσύνη και «ουράνια» ανταμοιβή θα λάβει από τον Θεό.

Φυσικά, δεν λείπει, η καθιερωμένη πλέον «Επίσκεψη στο σπίτι του Θεού» με την συστηματική ξενάγηση και ανάλυση του Ναού, από τον π. Δημήτριο Κατούνη.

Δείτε το επεισόδιο εδώ:

 

Με μια πληθώρα καλεσμένων αυτή τη φορά, η «Λεμονάδα Σπιτική» ενισχύεται χρονικά και ποιοτικά, μιας και ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Μακρής δίνει τις καλύτερες διατροφικές συμβουλές για τα παιδιά και η συγγραφέας Έλενα Νταβλαμάνου παρουσιάζει το βιβλίο της «Μπορώ και χωρίς αυτά», μια τρυφερή ιστορία ενός παιδιού που μαθαίνει να μοιράζεται τα πολυαγαπημένα του μολύβια με τον φτωχό συμμαθητή του.

Τέλος, οι καλλιτέχνες – μουσικοί παιδαγωγοί Γιώργος Πάγκαλος και Αΐντα, δίνουν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με την μουσική παιδαγωγική, την εναρμόνιση οικογενειακής κι επαγγελματικής ζωής, ενώ καταληκτικά με τα μικρά τους παιδιά, μας ταξιδεύουν μουσικά στα ακούσματα της Κρήτης και στο «μεταξωτό υφάδι της Αρετούσας».

Σ’ αυτό το επεισόδιο, μοιραζόμαστε στιγμές, αγάπη, τρυφερότητα, συγκίνηση… αξίες που ο Θεός μας χαρίζει απλόχερα στην επίγεια ζωή μας, Βλέποντάς μας να τις απολαμβάνουμε ευχάριστα με φίλους καρδιακούς και με μια δροσιστική… «Λεμονάδα Σπιτική»!

Παρακολουθήστε το νέο επεισόδιο μέσω του καναλιού στο Υoutube της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά και στη σελίδα του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Ο Μικρός Παράδεισος» στο Facebook. Πρεμιέρα προβολής νέου επεισοδίου, κάθε Κυριακή στις 6.00 μ.μ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων