20/06/2023 20/06/2023 Η λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» για τη διδακτική περίοδο 2022-2023 πραγματοποιήθηκε χθες στις αίθουσες διδασκαλίας του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητρόπολης, στην Ιεράπετρα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Αρώνη...
20 Ιουνίου, 2023 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 15:27

Λήξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Ιεραπύτνης «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης»

Διαδώστε:
Λήξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Ιεραπύτνης «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης»

Η λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» για τη διδακτική περίοδο 2022-2023 πραγματοποιήθηκε χθες στις αίθουσες διδασκαλίας του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητρόπολης, στην Ιεράπετρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Αρώνη και παρότρυνε τους μαθητές της Σχολής να εξακολουθήσουν με ζήλο και αγάπη την εντρύφησή τους στην ιερά τέχνη της εκκλησιαστικής μουσικής.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε σε όλους τους μαθητές της Σχολής ως ευλογία και ενθύμιο το πρόσφατο πόνημα του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Αιδεσιμολογιωτάτου πατρός Ευαγγέλου Γ. Παχυγιαννάκη με τίτλο: «Εκ του Ιερού Βήματος και του Ιερού Αναλογίου ήτοι Τρισάγιον και του Βήματος χερουβικά-λειτουργικά κατ’ ήχον», το οποίο περιλαμβάνει μουσικά μαθήματα επί τη βάσει παλαιών και νέων διδασκάλων, ευγενή δωρεά του π. Ευαγγέλου στους καθηγητές και μαθητές της Σχολής.

Στη συνέχεια, αντιφώνησε κατάλληλα ο κ. Αρώνης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο για το αμέριστο ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξή του για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής, για τη σωστή εκμάθηση και διάδοση της «πατρώας» Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής και για τη στελέχωση των ιερών αναλογίων με καταρτισμένους ιεροψάλτες.

Τέλος, οι μαθητές της Σχολής έψαλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου, συνομίλησαν μαζί του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη συνέχιση της μαθητείας τους στη Σχολή στις αρχές Οκτωβρίου.      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων