16/08/2021 16/08/2021 Τον Άη Γιώργη τον Φουστανελά τιμάει η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών με ένα βιβλίο το οποίο εκδίδει με την πρωτοβουλία και την έμπνευση του Κέντρου Νεότητας. Το βιβλίο είναι μια εικονογράφηση για παιδιά του Βίου του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα ο οποίος γεννήθηκε στα Γρεβενά και μαρτύρησε στα Ιωάννινα. Ο Άγιος Γεώργιος ο Φουστανελάς θεωρείται ο...
16 Αυγούστου, 2021 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 21:41

Ο Άη Γιώργης ο Φουστανελάς σε παιδικό βιβλίο

Διαδώστε:
Ο Άη Γιώργης ο Φουστανελάς σε παιδικό βιβλίο

Τον Άη Γιώργη τον Φουστανελά τιμάει η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών με ένα βιβλίο το οποίο εκδίδει με την πρωτοβουλία και την έμπνευση του Κέντρου Νεότητας. Το βιβλίο είναι μια εικονογράφηση για παιδιά του Βίου του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα ο οποίος γεννήθηκε στα Γρεβενά και μαρτύρησε στα Ιωάννινα. Ο Άγιος Γεώργιος ο Φουστανελάς θεωρείται ο προστάτης της Προεδρικής Φρουράς.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών:

Επιτέλους ήρθε, έφτασε, γεννήθηκε, το έχουμε στα χέρια μας. Πρόκειται για την πρώτη εκδοτική προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών και αφορά στην, κατά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, «…πρωτοβουλία και την έμπνευση του Κέντρου Νεότητάς μας για την έκδοση του εικονογραφημένου παιδικού συναξαριστή του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα, του «εν Γρεβενοίς γεννηθέντος και εν Ιωαννίνοις τελειωθέντος», μέσα από τις εικόνες του εξαίρετου σκιτσογράφου Χρήστου Γουσίδη, με το οποίο αρχινά το ταξίδι μίας σειράς παιδικών βιβλίων για τους Αγίους των Γρεβενών».

Με ευχαριστίες να οφείλονται, τόσο στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος του ομώνυμου χωριού, όσο και στην Αδελφότητα Απανταχού Αγιοργιτών «Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος» για την συμπαράστασή τους, «Ο Αη Γιώργης ο Φουστανελάς», συμμετέχοντας στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, αγίους και μη, για την απελευθέρωση αυτού του μαρτυρικού τόπου. Γι’ αυτόν τον λόγο και αφιερώνεται στα παλικάρια, τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ευχόμενοι ο προστάτης Άγιός τους να τους σκεπάζει πάντοτε με την μαρτυρική χλαμύδα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων