26/06/2022 26/06/2022 Ο αγαπημένος θεσμός της «Κατασκήνωσης στην πόλη μας!» που πραγματοποιείται επιτυχώς κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αποτελεί πλέον γεγονός και για τους καλοκαιρινούς μήνες. Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου ένα πλήθος περίπου 30 μαθητών προσήλθαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πολυχώρου «Μικρού Παραδείσου» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και ολοκλήρωσαν...
26 Ιουνίου, 2022 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2022 - 12:53

Πρώτη εβδομάδα κατασκήνωσης εντός της πόλης στο Βόλο

Διαδώστε:
Πρώτη εβδομάδα κατασκήνωσης εντός της πόλης στο Βόλο

Ο αγαπημένος θεσμός της «Κατασκήνωσης στην πόλη μας!» που πραγματοποιείται επιτυχώς κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αποτελεί πλέον γεγονός και για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου ένα πλήθος περίπου 30 μαθητών προσήλθαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πολυχώρου «Μικρού Παραδείσου» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και ολοκλήρωσαν μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις, χρώματα, διασκέδαση αλλά και διδαχής βασικών θεμάτων πίστεως, καθώς και παραβολών από το Λόγο του Θεού. Την επιμέλεια και την εποπτεία και αυτής της δημιουργικής δράσης, έχει και συντονίζει ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Αναλυτικά, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ευέλικτα τμήματα των 10-12 παιδιών και με τον βασικό εκπαιδευτή τους ακολούθησαν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με εναλλαγές στα πεδία επιστημών και τεχνών. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι ομάδες πραγματοποίησαν κατασκευές, συνταγές μαγειρικής, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, πίστες συναρμοστικών δεξιοτήτων, φιλαναγνωσία και τμήματα αθλοπαιδιών. Για τα μικρότερα τμήματα έγιναν εξειδικευμένες δραστηριότητες πολυαισθητηριακών παιχνιδιών (βασισμένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Reggio Emilia), ενώ για τα μεγαλύτερα τμήματα έγιναν συναρπαστικά «Δωμάτια κρυμμένου θησαυρού» και μαθήματα δραματοποίησης και σκηνοθεσίας. Τέλος, υπήρχε καθημερινά μια «Ημερήσια Έκπληξη» που θα περιείχε είτε κάποιον καλεσμένο (Τρίτη – παιχνίδια στα αγγλικά από την συνεργάτιδα καθηγήτριά μας), είτε κάποια επίσκεψη (Πέμπτη – επίσκεψη στον σύλλογο Τάε κβο ντο), είτε ακόμα και κάποια δραστηριότητα άκρως «δροσιστική» για τους μαθητές μας (Τετάρτη – ημέρα για νεροπαίχνιδα!). Η πρώτη, κεφάτη εβδομάδα έκλεισε με τους μικρούς «καλλιτέχνες» πια, να δίνουν μια μικρή παράσταση για τους γονείς τους, κάνοντας αφιέρωμα στις αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney. H μουσική και τα χορευτικά των παιδιών πλημμύρισαν με ζωντάνια τον «Μικρό Παράδεισο», ενώ δόθηκε ήδη το ραντεβού για την παραστασούλα της επόμενης εβδομάδας (αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο).

Το κατηχητικό πρόγραμμα: Μετά την προσέλευση των μαθητών κατά τις πρωινές ώρες, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεκινούσε με προσευχή και θρησκευτική κατήχηση. Η κατήχηση στα τμήματα των νηπίων έγινε με πιο απλοποιημένη προσέγγιση, κυρίως με παραβολές που οι εκπαιδευτικοί αφηγούνταν σε μορφή ιστοριούλας, εύκολη προς κατανόηση και συζήτηση. Στα μεσαία και μεγαλύτερα τμήματα έγινε ανάλυση θρησκευτικών γεγονότων εκείνων των ημερών αλλά και αναφορά στους βίους των Αγίων. Τέλος, σε σύνοψη κάθε θρησκευτικής κατήχησης, οι μεγαλύτεροι μαθητές συζητούσαν και ανατροφοδοτούνταν από τους εκπαιδευτικούς για τις βασικές χριστιανικές αξίες της Αγάπης και της Συγχώρεσης.

Από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα του κατασκηνωτικού προγράμματος του «Μικρού Παραδείσου» με περισσότερες από 35 συμμετοχές παιδιών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγάπη των δασκάλων και η μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας, δημιουργεί μια ακόμα μεγαλύτερη οικογένεια. Την οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου»!

 

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο

«Ο Μικρός Παράδεισος»

του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

[email protected]com

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagram: o_mikros_paradeisos_

 


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων