06/04/2022 06/04/2022 Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το 28⁰ Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους». Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν,...
06 Απριλίου, 2022 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 - 17:45

Συμμετοχή του 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στο πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους»

Διαδώστε:
Συμμετοχή του 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στο πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους»

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το 28⁰ Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους».

Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν, την τοπογραφία των ιερών προσκυνημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, η ομάδα των μαθητών μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, μεταμορφώθηκαν σε «προσκυνητές» και με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων