06/11/2019 06/11/2019 Με έκδηλη χαρά και ξεχωριστή ικανοποίηση, για όσα ωφέλιμα άκουσαν και συζήτησαν, συμμετείχαν νέοι και νέες της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στη δεύτερη κατά σειρά σύναξη που πραγματοποίησε μαζί τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ. Προσκεκλημένος στη σύναξη της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής...
06 Νοεμβρίου, 2019 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2019 - 12:47

Θερμοπυλών Ιωάννης και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ενώπιον των Νέων

Διαδώστε:
Θερμοπυλών Ιωάννης και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ενώπιον των Νέων

Με έκδηλη χαρά και ξεχωριστή ικανοποίηση, για όσα ωφέλιμα άκουσαν και συζήτησαν, συμμετείχαν νέοι και νέες της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στη δεύτερη κατά σειρά σύναξη που πραγματοποίησε μαζί τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ.

Προσκεκλημένος στη σύναξη της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης και Διευθυντής του Διορθοδόξου κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον υψηλό προσκεκλημένο και παρουσίασε την σπουδαία προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Μητροπολίτου Θερμοπυλών τα τελευταία πενήντα χρόνια.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης ανέπτυξε στην ομιλία του το θέμα αναφορικώς με την έννοια του ποιμένα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, τον πρωταρχικό και κρίσιμο ρόλο που εκείνος διαδραματίζει, αναφέρθηκε στην ιερωσύνη, στην οργάνωση και δραστηριοποίηση της ενοριακής και ζωής και πως ο κάθε πιστός μέσα από την μυστηριακή πραγματικότητα της Εκκλησίας, σώζεται, αναγεννάται και βρίσκει ουσία και σκοπό στην ζωή του.

 

 

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους, διατυπώνοντας ποικίλα σχόλια για όσα αναφέρθηκαν, ενώ ακολούθησε εποικοδομητικότατος διάλογος πάνω σε σκέψεις και απόψεις των ακροατών.

Ο Σεβασμιώτατος Θερμοπυλών κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και επαίνεσε όλους για την αθρόα συμμετοχή τους καθώς και για την ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που έχουν αναπτύξει στην πνευματική σύναξη των νέων.

 

 

Η επόμενη σύναξη νέων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων