16/12/2023 16/12/2023 Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και φιλανθρωπικό μπαζάρ με σκοπό την ενίσχυση του έργου της, το διάστημα 17 έως 22 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Κτιρίου Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου (Παπακυριαζή 22). Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι μια ομάδα Φοιτητών Ιατρικής που δραστηριοποιείται από το...
16 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 16:54

Χριστουγεννιάτικες δράσεις από την Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής των Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικες δράσεις από την Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής των Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και φιλανθρωπικό μπαζάρ με σκοπό την ενίσχυση του έργου της, το διάστημα 17 έως 22 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Κτιρίου Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου (Παπακυριαζή 22).

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι μια ομάδα Φοιτητών Ιατρικής που δραστηριοποιείται από το 2018 με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο ενός μαθήματος επιλογής που σχετίζεται με την παγκόσμια δημόσια υγεία, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και του Καθηγητή κ. Ματθαίου Σπελέτα.

Στόχος της ομάδας είναι η προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ειδικά σε περιοχές που η πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη ή αδύνατη. Έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχώς τρεις αποστολές στην Κένυα σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Εορταστικό Bazaar, από Κυριακή 17 έως Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου στο κτίριο Κατσίγρα.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Κατσίγρα (2ος όροφος) και παρουσίαση του έργου της ομάδας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Βυζαντινή Χορωδία του Δ.Ω.Λ. «Χορός Αγγελικός» και άλλα μουσικά σχήματα.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18:30, από την παιδική χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις δράσεις της ομάδας θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ιατρικής Aποστολής. Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Ας γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα ευκαιρία να μάθουμε το πραγματικό νόημα της εορτής˙ την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων