19/12/2023 20/12/2023 Τα παιδιά των νεανικών συνάξεων και των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας παρουσίασαν την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εορτή το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023. Το πρόγραμμα της εορτής ξεκίνησε με την παιδική χορωδία που έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια παίχτηκαν δύο θεατρικά, «ο βουβός άγγελος» και «το πιο πολύτιμο μαργαριτάρι»....
19 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 2:21

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Νεανικών Συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Νεανικών Συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

Τα παιδιά των νεανικών συνάξεων και των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας παρουσίασαν την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εορτή το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα της εορτής ξεκίνησε με την παιδική χορωδία που έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια παίχτηκαν δύο θεατρικά, «ο βουβός άγγελος» και «το πιο πολύτιμο μαργαριτάρι».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο οποίος ανέλυσε τα μηνύματα των θεατρικών δρώμενων, για την καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του μυστηρίου της αγάπης της Γεννήσεως του Χριστού.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στην Αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, τα παιδιά των εργαστηρίων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός» έψαλαν βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου και παρουσίασαν κατάλληλο θεατρικό έργο.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση βυζαντινών εικόνων που δημιούργησαν οι μαθητές του εργαστηρίου Βυζαντινής Αγιογραφίας «Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ» του Μητροπολιτικού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων