22/02/2019 22/02/2019 Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών η Αναστασία Μάικλς, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, η οποία ήταν μία Γυναίκα της παιδείας, της πίστης, της δράσης και της φιλανθρωπίας. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «με πολλή λύπη βιώσαμε στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης την ασθένεια της Αναστασίας τα τελευταία σχεδόν τρία...
22 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2019 - 18:55

Απεβίωσε η πρόεδρος του Φιλοπτώχου Νέας Ιερσέης

Διαδώστε:
Απεβίωσε η πρόεδρος του Φιλοπτώχου Νέας Ιερσέης

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών η Αναστασία Μάικλς, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, η οποία ήταν μία Γυναίκα της παιδείας, της πίστης, της δράσης και της φιλανθρωπίας.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «με πολλή λύπη βιώσαμε στην Μητρόπολη Νέας Ιερσέης την ασθένεια της Αναστασίας τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια και σήμερα (σ.σ. χθες) τα ξημερώματα στις 2:45 έλαβα την θλιβερή είδηση ότι αναπαύθηκε εν Κυρίω».

Τόνισε πως είναι μεγάλη η θλίψη, μεγάλη η θλίψη όλων μας, των ιερέων μας, του πληρώματος της Μητροπόλεως μας και όλων όσοι την γνώρισαν και την έζησαν από κοντά, διότι ήταν μία πιστή, ευσεβής Ορθόδοξη Χριστιανή». Είπε ακόμα πως «ήταν μία εξαιρετική σύζυγος, αφοσιωμένη μητέρα, δραστήρια και η πίστη της στο Θεό εκδηλωνόταν διά της φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο».

Ηταν Ελληνοαμερικανίδα δεύτερης γενιάς γεννημένη και αναθρεμμένη στο Jersey City της Νέας Ιερσέης και από μικρής ηλικίας συνδέθηκε με την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου την οποία ίδρυσαν πρωτοπόροι μετανάστες οι οποίον έλκον την καταγωγή τους από τον Πόντο. Αμφότεροι οι γονείς της, ο πατέρας της Βασίλειος Κολεσίδης και η μητέρα της Στέλλα Πασχαλίδη γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Jersey City. Ο πατέρας της ήταν Μηχανικός  και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Yale  στο Κονέκτικατ και η μητέρα της σπούδασε Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο New jersey City University.

Η αείμνηστη Αναστασία Μάικλς έλαβε το πτυχίο Μάστερ στα Παιδαγωγικά και Διοίκηση και το Μπάτσελορ στα Αγγλικά και εργάσθηκε σε διάφορα επίπεδα τόσο στην Μέση όσο και στην Δημοτική Εκπαίδευση. Παντρεύτηκε με τον Τζεφ Μάικλς το 1977, εκτελεστικό διευθυντή ιδιωτικής εταιρίας λογισμικού και απέκτησαν δύο παιδιά τον Ιωάννη και την Αναστασία.  Άφησε την καριέρα της ως υποδιευθύντρια σε Λύκειο προκειμένου να αναθρέψει τα παιδιά της.

Όταν μεγάλωσαν και σταδιοδρόμησαν τα παιδιά της αφιέρωσε τον χρόνο της στην εθελοντική εργασία και δραστηριότητα στη ζωή της Εκκλησίας. Το 2010 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος την διόρισε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής, ενώ ένα χρόνο αργότερα εκλέχτηκε πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, θέση στην οποία συνέχιζε μέχρι σήμερα. Συνέβαλλε στην απόκτηση του οικήματος στο Uniondale της Νέας Υόρκης για την επέκταση του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ.

Το 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης  Ευάγγελος την διόρισαν ως συμπρόεδρο μαζί με τον Μιχάλη Καρλούτσο της 42ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης η οποία συνήλθε στην Φιλαδέλφεια. Συμμετέχει ενεργά στην συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση του ιερού προσκυνήματος του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν.

Ηταν άνθρωπος βαθιάς πίστεως και Ορθοδόξου ήθους πίστευε πολύ ένθερμα στη δύναμη της φιλανθρωπίας έχοντας πάντοτε κατά νουν πως όλα είναι δυνατόν να γίνουν με την αγάπη του Θεού.

Η αείμνηστη είχε ως πρότυπα Παιδείας τους γονείς της, οι οποίοι ήταν άνθρωποι της σοφίας και της γνώσης και οι οποίοι την ενέπνευσαν την ίδια και τα τέσσερα αδέλφια της. Ο «Εθνικός Κήρυκας» της είχε αφιερώσει το μηνιαίο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ» τον Ιανουάριο του 2016. Μιλώντας για την επιλογή της να σπουδάσει παιδαγωγικά και να διδάξει, είχε πει είπε, πως, «αν και οι δάσκαλοι ήταν σπουδαία παραδείγματα για μένα που με έκαναν να επιλέξω την διδασκαλία, ως Ελληνοαμερικανίδα δεύτερης γενιάς οι γονείς μου ήταν τα πρώτα μας ινδάλματα για μένα και τα αδέλφια μου. Μαζί με την θεία μου την Κατερίνα Καλιάδη, αδελφή της μητέρας μου, μορφοποίησαν στη ζωή μας και τη ζωή των εξαδέλφων μας».

Είχε πει ακόμα πως, «η μητέρα μου και η θεία μου η Κατερίνα, στο σπίτι της οποίας περνούσαμε πολύ χρόνο μας δίδασκαν το πολύτιμο μάθημα της επιμονής. Με το ήθος της εργασίας, την σταθερότητα και την συνεχή προσπάθεια να επιτύχουμε πράγματα τα οποία φαινόταν ανέφικτα για μερικούς, μας έκαναν  υπεύθυνους ανθρώπους».

Είχε μιλήσει επίσης με αγάπη και πολύ σεβασμό για τον πατέρα της τονίζοντας πως «μας έβαλε μέσα μας τις αξίες οι οποίες να εμπνέουν να κάνουμε το σωστό πράγμα. Μας μπόλιασε στην ψυχή μας την ιδέα πως τα υλικά επιτεύγματα μπορούν να κερδηθούν αλλά και να χαθούν εν ριπή οφθαλμού, αλλά κάποιου το ήθος και η φήμη που θα κερδηθεί με έντιμες προσπάθειες δεν θα χαθούν ποτέ».

Το σκήνωμα της θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου από 2 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Ocean Township της Νέας Ιερσέης, ενώ η Νεκρώσιμη Ακολουθία της την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 10 το πρωί στον ίδιο ναό προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου. Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της μπορούν να αποστείλουν χρηματικές δωρεές στο Metropolis of New Jersey Philoptochos Benevolent Fund  215 East Grove Street, Westfield, N.J 07090.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων