26/10/2020 26/10/2020 Σε πολύ βαρύ κλίμα και με την παρουσία αρκετών ομογενών τελέστηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το μνημόσυνο των ηρώων του Επους του ’40 και των εθνομαρτύρων Κωνσταντίνου Κατσίφα και Αριστοτέλη Γκούμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρόεδρο του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου «Πύρρος» κ. Κωνσταντίνο Τσιούρη, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτών Αμερικής,...
26 Οκτωβρίου, 2020 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 22:55

ΑΣΤΟΡΙΑ: Μνημόσυνο για Κ. Κατσίφα, Α. Γκούμα και ήρωες του ’40

Διαδώστε:
ΑΣΤΟΡΙΑ: Μνημόσυνο για Κ. Κατσίφα, Α. Γκούμα και ήρωες του ’40

Σε πολύ βαρύ κλίμα και με την παρουσία αρκετών ομογενών τελέστηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το μνημόσυνο των ηρώων του Επους του ’40 και των εθνομαρτύρων Κωνσταντίνου Κατσίφα και Αριστοτέλη Γκούμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρόεδρο του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου «Πύρρος» κ. Κωνσταντίνο Τσιούρη, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτών Αμερικής, κ. Κατερίνα Τσιούρη, καθώς και στον κ. Βίκτωρα Γκόρο, πρόεδρο Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης.

Το μυστήριο τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες μάχες που έγιναν στη Βόρειο Ηπειρο ενάντια στους κατακτητές και το μεγάλο ΟΧΙ από μια χούφτα Ελλήνων που εμπόδισε τους εχθρούς να καταλάβουν την Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτών, από φέτος και κάθε χρόνο η 28η Οκτωβρίου θα καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης των πεσόντων του Επους του ’40 και των εθνομαρτύρων Κωνσταντίνου Κατσίφα και Αριστοτέλη Γκούμα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων