23/04/2024 25/04/2024 Δεκάδες ήταν οι παρευρισκόμενοι που προσήλθαν την Κυριακή 21 Απριλίου, το μεσημέρι στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο στο Domain Gardens στην Μελβούρνη, για την ετήσια επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καλαμάτας «23 Μαρτίου». Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή κατάθεσης στεφάνων στις 12.30 μ.μ. προς τιμήν των ANZACs και των άλλων...
23 Απριλίου, 2024 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2024 - 15:35

Εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Καλαμάτας στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Καλαμάτας στη Μελβούρνη

Δεκάδες ήταν οι παρευρισκόμενοι που προσήλθαν την Κυριακή 21 Απριλίου, το μεσημέρι στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο στο Domain Gardens στην Μελβούρνη, για την ετήσια επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καλαμάτας «23 Μαρτίου».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή κατάθεσης στεφάνων στις 12.30 μ.μ. προς τιμήν των ANZACs και των άλλων συμμαχικών στρατευμάτων που υπηρέτησαν και εκείνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Καλαμάτα πριν από 83 χρόνια.

Το βράδυ της 28ης Απριλίου 1941, τα στρατεύματα της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Βρετανίας θριάμβευσαν επί των Γερμανών αντιπάλων τους στην ιστορική μάχη της Καλαμάτας.

Η τελετή μνήμης αναγνώρισε επίσης τον καθοριστικό ρόλο της μεγαλούπολης της Πελοποννήσου ως κομβικό σημείο επιβίβασης των συμμαχικών στρατευμάτων και την σημαντική υποστήριξη που πρόσφεραν οι ντόπιοι στην επιχείρηση εκκένωσης. Παρά την επιτυχή εκκένωση χιλιάδων στρατιωτών, πολλοί αιχμαλωτίστηκαν, καθώς τα συμμαχικά πλοία δεν μπορούσαν πλέον να επιβιβάσουν με ασφάλεια τα στρατεύματα λόγω της προέλασης των γερμανικών δυνάμεων.

Μετά το τρισάγιο ακολούθησαν ομιλίες αξιωματούχων και εκπροσώπων της κοινότητας, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος RSL Βικτώριας, Στιβ Κυρίτσης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι ομογενειακών οργανισμών, μέλη του κλήρου και της ελληνικής παροικίας στη Μελβούρνη.

πηγή: neoskosmos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων