06/06/2023 06/06/2023 Μετά από πρόσκληση της Κοινότητας των Ελλήνων του Αμβούργου και του προέδρου της κ. Παναγιώτη Δροσινάκη, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου στην πόλη της Γερμανίας η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος” με τη ματιά του πολωνού φωτογράφου Tomasz Mosciski (Τόμας Μοστσίτσκι). Το πρώτο ταξίδι του Mosciski στο Άγιον Όρος έγινε το...
06 Ιουνίου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 10:46

Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος στο Αμβούργο

Διαδώστε:
Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος στο Αμβούργο

Μετά από πρόσκληση της Κοινότητας των Ελλήνων του Αμβούργου και του προέδρου της κ. Παναγιώτη Δροσινάκη, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου στην πόλη της Γερμανίας η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος” με τη ματιά του πολωνού φωτογράφου Tomasz Mosciski (Τόμας Μοστσίτσκι).

Το πρώτο ταξίδι του Mosciski στο Άγιον Όρος έγινε το 2001 και από τότε επιστρέφει σχεδόν σε ετήσια βάση, ενώ το 2018 είχε διοργανωθεί έκθεση από την Αγιορειτική Εστία στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, στην οποία είχαν παρουσιαστεί φωτογραφίες από τις πρώτες του επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία. Κύριο χαρακτηριστικό της πρώτης του δουλειάς, ήταν η εκτύπωση των φωτογραφιών με την μέθοδο του διχρωμικού κόμμεος (Gum bichromate technique), μια ιδιαίτερη τεχνική στην οποία έχει εξειδικευτεί ο εν λόγω φωτογράφος.

Στην παρούσα έκθεση του Αμβούργου, παρουσιάζεται έγχρωμο υλικό από τη σύγχρονη δουλειά του στο Άγιον Όρος. Οι συχνές επισκέψεις του Tomasz στον Άθω και η προσωπική σχέση που έχει αποκτήσει με μοναχούς σε διάφορα μοναστήρια, του δίνουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζει σκηνές που εστιάζουν περισσότερο στα πρόσωπα και στις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, ενώ εντυπωσιάζουν και οι φωτογραφίες του από τις μονές.

H έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό: Christus Kirche Wandsbek.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων