11/11/2023 11/11/2023 «Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου», τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και στον Πιέρρο Τζανετάκο, μέσω ηχογράφησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με την οικογένειά του, υποστηρίζοντας πως οι αλβανικές Αρχές θα συνεχίσουν την πολιτική υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών. Νέα τροπή λαμβάνει το ζήτημα...
11 Νοεμβρίου, 2023 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2023 - 12:10

Φρέντι Μπελέρης: «Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου»

Διαδώστε:
Φρέντι Μπελέρης: «Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου»

«Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου», τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και στον Πιέρρο Τζανετάκο, μέσω ηχογράφησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με την οικογένειά του, υποστηρίζοντας πως οι αλβανικές Αρχές θα συνεχίσουν την πολιτική υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών.

Νέα τροπή λαμβάνει το ζήτημα Μπελέρη μετά την αποκάλυψη ότι βασικός μάρτυρας κατηγορίας φέρεται να χρηματίστηκε για να εμπλέξει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας στη δήθεν υπόθεση δωροδοκίας ψηφοφόρων. Κι ενώ εδώ και έξι μήνες τα Τίρανα αρνούνται να επιτρέψουν στον Μπελέρη την ανάληψη καθηκόντων του, η αλβανική δικαιοσύνη παραβλέπει σκανδαλωδώς τα λεγόμενα του κατά γενική ομολογία αναξιόπιστου μάρτυρα.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, δήλωσε: «Μετά από την παραδοχή ότι χρηματίστηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα η κατηγορία θα είχε καταπέσει. Δεν μπορεί να κρατούμαι προφυλακισμένος για τόσο καιρό με την μαρτυρία ενός ανθρώπου που είναι καταδικασμένος για απάτες και κλοπές και ενός συνεργάτη της αστυνομίας που όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας που τον έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες υποθέσεις. Στην ερώτηση των δικηγόρων «τι έγινε μετά που έφυγες που πήρες τα λεφτά;» λέει δε θυμάμαι. Αυτός πήγε και παρέδωσε τα λεφτά μετά από 8 ώρες, μία στημένη ιστορία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ από το καρτοτηλέφωνο των αλβανικών φυλακών κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με το γιο του, ο Φρέντι Μπελέρης κατακεραυνώνει την αλβανική δικαιοσύνη, επισημαίνοντας μάλιστα το παράδοξο ότι αυτή τη στιγμή στη Χειμάρρα παραμένει δήμαρχος αυτός που ηττήθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης: «οι δικαστές, οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται έχουν επανδρώσει τη “νέα δικαιοσύνη” όπως τους αρέσει να την λένε, αυτοί είναι οι παλιοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν “ουρές” από το παρελθόν, έχουν υποθέσεις. Άνθρωπος που έχει χάσει τις εκλογές παραμένει στην διοίκηση του δήμου, και όσο παραμένει υπάρχουν κατηγορίες στον αλβανικό τύπο αλλά και στην δικαιοσύνη ότι παίρνει αποφάσεις, οι οποίες αποτελούν σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες. Έχουμε κάνει μηνύσεις για πλαστογραφημένα έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία, που το SPAK (Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς) κλείνει την υπόθεση και δεν δέχεται τις μηνύσεις μας».

Ο Φ. Μπελέρης υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος της αλβανικής κυβέρνησης είναι η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας: «Η αγωνία του κυρίου Ράμα ήταν να μη χάσει το δημαρχείο Χειμάρρας. Πιστεύω ότι προσπαθεί να με θέσει εκτός από τη μάχη διεκδίκηση του Δήμου, αν ξαναγίνουν εκλογές. Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική της υφαρπαγής των περιουσιών και την προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή και να στερήσουν οικονομικούς πόρους από τους ντόπιους κατοίκους, τους Έλληνες, με σκοπό να φύγουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Μπελέρη υπάρχουν απτά στοιχεία βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι οι αλβανικές αρχές πλαστογραφούν τις καταστάσεις περιουσιακών στοιχείων, προχωρώντας παραλλήλως σε παράνομες αλλαγές του χωροταξικού σχεδίου της Χειμάρρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων