05/03/2024 05/03/2024 Για «δίκη παρωδία» κάνει λόγο ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος κρίθηκε σήμερα ένοχος από την αλβανική δικαιοσύνη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων και καταδικάστηκε σε ποινή διετούς κάθειρξης. «Ηταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με “διορισμένη” δικαστή, μέσα...
05 Μαρτίου, 2024 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 20:52

Φρέντης Μπελέρης: «Ηταν μια δίκη παρωδία, θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη» – Θα ασκηθεί έφεση σε 15 ημέρες

Διαδώστε:
Φρέντης Μπελέρης: «Ηταν μια δίκη παρωδία, θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη» – Θα ασκηθεί έφεση σε 15 ημέρες

Για «δίκη παρωδία» κάνει λόγο ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος κρίθηκε σήμερα ένοχος από την αλβανική δικαιοσύνη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων και καταδικάστηκε σε ποινή διετούς κάθειρξης.

«Ηταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με “διορισμένη” δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, σήμερα το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ενωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Εχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης», όπως καταγγέλλει ο κ. Μπελέρης.

Έφεση επί της απόφασης

Η αλβανική δικαιοσύνη καταδίκασε τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας σε δύο χρόνια φυλάκιση. Η ποινή του «μετρά» από την σύλληψή του, τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. (Διαβάστε αναλυτικά: Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Φρέντης Μπελέρης)

Η απόφαση είναι πρωτόδικη και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι δικηγόροι του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας θα κάνουν έφεση επί της απόφασης. Συγκεκριμένα, το νομικό επιτελείο του Μπελέρη έχει στη διάθεσή του 15 ημέρες για να ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με ΣΚΑΪ, οι κάτοικοι στη Χειμάρρα είναι οργισμένοι κάνοντας λόγο για μια στημένη και προειλημμένη απόφαση που δεν βασίστηκε σε κανένα στοιχεία. Γι΄αυτό και προσβλέπουν όλοι στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο.

Παράλληλα, σε 18 μήνες με 3ετη αναστολή καταδικάστηκε ο Παντελής Κοκαβέσης.

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας για Μπελέρη

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών για την καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας.

Και τούτο λόγω κλονισμού του τεκμηρίου αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος. Η δε επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου. Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων