16/01/2021 16/01/2021 Οι δράσεις των ελληνικών πανεπιστημίων στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία και η  ενίσχυση της εξωστρέφειας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται θέμα διαδικτυακής ημερίδας. Στην ίδια ημερίδα θα συζητηθούν και τα  προγράμματα σπουδών που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια σε απόδημους Έλληνες αλλά και ξένους υπηκόους. Η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα...
16 Ιανουαρίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2021 - 12:59

«Γέφυρες» πανεπιστημίων στον Ελληνισμό της Διασποράς

Διαδώστε:
«Γέφυρες» πανεπιστημίων στον Ελληνισμό της Διασποράς

Οι δράσεις των ελληνικών πανεπιστημίων στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία και η  ενίσχυση της εξωστρέφειας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται θέμα διαδικτυακής ημερίδας.

Στην ίδια ημερίδα θα συζητηθούν και τα  προγράμματα σπουδών που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια σε απόδημους Έλληνες αλλά και ξένους υπηκόους. Η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς», πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, και ώρα 14:30 (ώρα Αθήνας), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης και τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, και διοργανώνεται από τη γενική γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη γενική γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της ομογένειας, καθηγητές πανεπιστημίου, Έλληνες απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων που διαπρέπουν στο εξωτερικό, καθώς και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, γίνεται γνωστό πως χαιρετισμό θα απευθύνουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Απόστολος Δημητρόπουλος.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημερίδας, καθώς και για τη φόρμα εγγραφής, παρατίθενται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://studyingreece.edu.gr/bridges2021/

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων