21/01/2022 21/01/2022 Eντείνεται η προετοιμασία για την ελληνική παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή, 20 Μαρτίου, στο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς. Η Επιτροπή Παρέλασης ενημέρωσε σχετικά τους αντιπροσώπους φορέων-μελών και, γενικά, την Ομογένεια, σε συγκέντρωση που συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Κέντρου Φλόριδας «Προμηθέας» στο Τάρπον Σπρινγκς. Μέχρι στιγμής, τα βασικά έξοδα...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2022 - 16:07

Η ομογένεια στην Φλόριδα εντείνει τις προετοιμασίες για την παρέλαση

Διαδώστε:
Η ομογένεια στην Φλόριδα εντείνει τις προετοιμασίες για την παρέλαση

Eντείνεται η προετοιμασία για την ελληνική παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή, 20 Μαρτίου, στο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς. Η Επιτροπή Παρέλασης ενημέρωσε σχετικά τους αντιπροσώπους φορέων-μελών και, γενικά, την Ομογένεια, σε συγκέντρωση που συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Κέντρου Φλόριδας «Προμηθέας» στο Τάρπον Σπρινγκς.

Μέχρι στιγμής, τα βασικά έξοδα υπολογίζονται σε 13.050 δολάρια, περίπου, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί. Στο ταμείο της Επιτροπής υπάρχουν αυτή τη στιγμή 15.199,49 δολάρια.

Η επίσημη χοροεσπερίδα αποφασίστηκε να γίνει, όπως πάντα, την παραμονή της Παρέλασης, στην κοινοτική αίθουσα «Σπανός-Πάππας» του Αγ. Νικολάου, με εισιτήριο 50 δολάρια. Κατά την εκδήλωση αυτή, ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος, θα επιδώσει, όπως γίνεται πάντα, την επίσημη Διακήρυξη του Δήμου για την επέτειο.

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Λακώνων Δυτικής Φλόριδας, Ζώης Μανωλάκος, εκθέτει τις απόψεις του για τη φετινή διοργάνωση της Παρέλασης. Καθήμενοι από αριστερά, οι: Μιχάλης Αλεξάνδρου, Βασίλης Μπλες, Τάσος Τοσκίδης και Καίη Σκορδίλη. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ
Τα προηγούμενα χρόνια, κατά την εκδήλωση αυτή, τιμώνται οι δωρητές, επιδίδονται τιμητικές πλακέτες, απευθύνονται χαιρετισμοί από εξ Ελλάδος και τοπικούς Αμερικανούς και ομογενείς παράγοντες, ενώ χορευτικές ομάδες της Ομογένειας παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Κώστας Σισόης, είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι επίσημοι παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης θα δώσουν το παρών τους στον φετινό εορτασμό, αλλά απολύτως τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Η εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν θα αρχίσει από την Lemon Street, όπως και τις άλλες χρονιές και διά της Pinellas Ave θα καταλήξει στη Λεωφόρο Δωδεκανήσου, όπου θα είναι συγκεντρωμένος όλος σχεδόν ο κόσμος και θα υπάρχει η εξέδρα των επισήμων.

Εν τω μεταξύ, άρχισε η συγκέντρωση διαφημίσεων για το Λεύκωμα της Παρέλασης. Οι τιμές έχουν οριστεί ως εξής: Ολόκληρη σελίδα 200 δολ., μισή 150 δολ., ένα τέταρτο 75 δολ. και σε διαστάσεις επαγγελματικής κάρτας 50 δολ. Κατά τη συγκέντρωση της Τετάρτης συζητήθηκε να πληρωθούν αυτές, πριν από την εκτύπωση του Λευκώματος.

Συζήτηση έγινε και για τα άρματα που θα υπάρχουν στην Παρέλαση.

Σχετικά, ο κ. Σισόης ενημέρωσε ότι η εταιρεία που τις κατασκευάζει έχει αυξήσει τις τιμές της. Τελικά, έγινε γνωστό, ότι το κόστος θα ανέρχεται σε 1.300 δολάρια για κάθε άρμα. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να τα παραγγείλουν κατ’ ευθείαν στην εταιρεία, ή μέσω της Ομοσπονδίας.

Οι περισσότεροι από τους αντιπροσώπους σωματείων που ρωτήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, απάντησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα με τις οργανώσεις τους.

Αναφορά έγινε και στη σειρά των τμημάτων που θα παρελάσουν, με την υπογράμμιση ότι αυτά που ήταν τελευταία κατά την τελευταία παρέλαση, θα παρελάσουν πρώτα, εφέτος.

«Παροτρύνουμε την Ομογένεια να δώσει το παρών της στη φετινή παρέλαση», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα», ο κ. Σισόης. «Τους παροτρύνουμε, ιδιαίτερα, να δείξουν στα παιδιά τους την κληρονομιά και τις αξίες του γένους μας. Αλλά, παροτρύνουμε και τους επιχειρηματίες μας και όλους εκείνους που μπορούν, να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την ελληνική παρέλαση, που έχει πολλαπλά μηνύματα, ενώ αποδεικνύει ότι κρατάμε και μεταδίδουμε στις νεότερες γενιές, τα ήθη και έθιμά μας και τον ελληνικό πολιτισμό».

Η επόμενη συγκέντρωση για την ελληνική παρέλαση ορίστηκε για τις 17 Φεβρουαρίου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρέλασης που είχε γίνει το Νοέμβριο, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να έλθει από την Ελλάδα άγημα ευζώνων, ή Φιλαρμονική των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν. Για τη δυνατότητα αυτή είχαν εκφραστεί αμφιβολίες λόγω των φόβων εξ αιτίας της πανδημίας, των πιθανών απαγορεύσεων από πλευράς Αμερικής και Ελλάδος κατά την περίοδο εκείνη, αλλά και της δυνατότητας να καλυφθούν επιπλέον έξοδα. Είχε λεχθεί επίσης, ότι εάν δεν καταστεί δυνατόν να έλθει από την Ελλάδα φιλαρμονική των Ενόπλων Δυνάμεων, ενδέχεται να ζητηθεί να συμμετάσχει στον εορτασμό η φιλαρμονική του Tarpon Springs High School.

H ελληνική παρέλαση στο Τάρπον Σπρινγκς γίνεται στη γραφική και γεμάτη από ελληνικά καταστήματα δώρων, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κ.ά. καταστήματα της παραλιακής Λεωφόρου Δωδεκανήσου. Εκεί είναι και η εξέδρα των επισήμων, λίγα βήματα κοντά στο άγαλμα του Ελληνα δύτη σφουγγαρά, που τραβά την προσοχή των χιλιάδων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη.

Κάθε χρόνο δίνουν το παρών τους, ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης, ο εκάστοτε γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, οι εκκλησιαστικές αρχές και άλλοι παράγοντες. Σε προηγούμενες παρελάσεις είχαν έλθει και αγήματα ανδρών της Προεδρικής Φρουράς (Ευζώνων) από την Ελλάδα. Συμμετέχουν, επίσης, σύλλογοι, πολλοί εκ των οποίων με άρματα, κοινότητες και σχολεία. Σε αρκετά από τα άρματα προβάλλονται μηνύματα για τα εθνικά θέματα.

Οι χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούν από τα πεζοδρόμια την Παρέλαση κρατούν και ανεμίζουν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες, που δίνουν μια εντυπωσιακή εικόνα της περιοχής.

 

Πηγή: ekirikas.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων