08/04/2024 08/04/2024 Με ευχαριστήρια Δοξολογία επί τη απελευθερώσει του Έθνους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Βοστώνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου ξεκίνησε η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας. Στη Δοξολογία παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος εκφώνησε...
08 Απριλίου, 2024 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 9:30

Η Βοστώνη γιόρτασε την Ελλάδα – Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και ενθουσιασμού η 28η παρέλαση

Διαδώστε:
Η Βοστώνη γιόρτασε την Ελλάδα – Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και ενθουσιασμού η 28η παρέλαση

Με ευχαριστήρια Δοξολογία επί τη απελευθερώσει του Έθνους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Βοστώνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου ξεκίνησε η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας.

Στη Δοξολογία παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ο επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ Βαγγέλης Ακτσαλής, πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Καυκάς και Γιώργος Παναγιωτόπουλος, αντίστοιχα, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, μέλη σωματείων και συλλόγων, ενώ το τμήμα Ευζώνων παρίστατο εν τιμή.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος είπε πως «σήμερα η Βοστώνη γιορτάζει την Ελλάδα». Ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού.

Η παρέλαση

Ο ψυχρός καιρός και ο συννεφιασμένος ουρανός δεν εμπόδισαν όλες τις γενεές των ομογενών της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικώς, να πλημμυρίσουν την Βοστώνη την Κυριακή 7 Απριλίου και σελαγίζοντας την γαλανόλευκη σημαία να διατρανώσουν με το ανάκρασμα της καρδιάς τους «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Η παρέλαση ήταν ανανεωμένη και ενθουσιώδης και σύμφωνα με την γενική αξιολόγηση ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών τόσο από απόψεως συμμετοχής, όσο και παρατηρητών.

Ξεκίνησε στις 1 η ώρα ακριβώς λίγο πιο κάτω από τον ουρανοξύστη Prudential όταν ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκοψαν την κορδέλα της εκκίνησης. Στην πρώτη γραμμή ήταν από αριστερά δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών οι οποίοι παρακολουθούν σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Tufts, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος , ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, η επιφανής ομογενής παρουσιάστρια ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού WCVB-TV 5 της Βοστώνης Μαρία Στεφάνου, η πολιτειακή βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ Ευσταθία Μπούρα, η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος της πόλης Σόμερβιλ Μασαχουσέτης Κατζιάνα Μπαλλαντύνι, η γνωστή καλλιτέχνιδα Καλομοίρα και ο τιμηθείς με το βραβείο της Ελευθερίας στο δείπνο της Ομοσπονδίας Δρ. Ιωάννης Πάππας.

Η παρέλαση διέσχισε την οδό Boylston η οποία είναι η κεντρική οδός της Βοστώνης και κατέληξε στον Εθνικό Κήπο της πόλης απέναντι από το ξενοδοχείο Four Seasons, όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων. Το θέμα της ήταν η επιστροφή των κλαπέντων αγαλμάτων του Παρθενώνα από τους Αγγλους.

Παρέλασαν 75 τμήματα, 9 πανεπιστήμια, άρματα, από τα οποία ξεχώρισε του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης το οποίο ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο ιατρό εφευρέτη και ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιο Παπανικολάου, της Παμμακεδονικής με τον Μέγα Αλέξανδρο, της Ομοσπονδίας με το σύνθημα για την επιστροφή των κλαπέντων αγαλμάτων του Παρθενώνα από τους Άγγλους που ήταν και το φετινό σύνθημα της παρέλασης, της Ελληνικής Ευαγγελικής κοινότητας το οποίο κόμισε το μνημείο με τις Αμαζόνες.

Μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών σχολείων των κοινοτήτων κρατώντας Ελληνικές σημαίες ζητωκραύγαζαν «ζήτω η Ελλάδα», ενώ οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Μερκάντο, καθηγητή του Κανονικού Δικαίου και εκκλησιάρχη της Σχολής κόμιζαν την εικόνα της Παναγίας, σταμάτησαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων έψαλλαν τον «σώσον Κύριε τον λαόν σου», καθώς και το πολυχρονισμό του Μητροπολίτη Μεθόδιου «τον Δεσπότην και αρχιερέα ημών» στην Ελληνική γλώσσα.

Τις ανακοινώσεις των τμημάτων και εκείνων που παρήλαυναν τις έκαναν η Ελένη Βιδάλη πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο επιχειρηματίας Κώστας Σιδερίδης.

Μετά το πέρας της παρέλασης η οποία ήταν διαρκείας μίας ώρας και σαράντα πέντε λεπτών, έγινε η πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο Βοστώνης όπου χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν όμορφους Ελληνικούς χορούς.

Βοστόνης Μεθόδιος: Όλοι διατράνωσαν την αγάπη τους για την Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «η φετινή παρέλαση είχε ενθουσιασμό, παλμό και διατράνωσαν όλοι τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη τους για την Ελλάδα. Χάρηκα όλους όσοι παρέλασαν, αλλά πιο πολλοί τα μικρά παιδιά των Ελληνικών μας σχολείων, τα οποία παρά το ψύχος των 45 βαθμών δεν έχασαν τον ενθουσιασμό τους».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είπε ακόμα, πως, «δοξάζω το Θεό γιατί η Βοστώνη και η Νέα Αγγλία γενικά έχει πολύ καλούς ομογενείς οι οποίοι βιώνουν τα πιστεύματα της Ορθόδοξης Πίστης μας και της Ελληνικής μας Παράδοσης, Κληρονομιάς και Συνείδησης. Δεν διστάζουν να πουν και να διακηρύξουν ότι η Ελλάδα ελευθερώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι όσο και να προσπάθησαν επί 400 χρόνια δεν μπόρεσαν να σκλαβώσουν την ψυχή της, ούτε να αλλοιώσουν την εθνική της συνείδηση. Συγχαρητήρια και εύφημη μνεία στους διοργανωτές, στην Ομοσπονδία και όσους κοπίασαν επί μήνες και ευχαριστίες στην Ελληνική Κυβέρνηση η οποία έστειλε έναν τέτοιον λόγιο και ενθουσιώδη αντιπρόσωπό της, τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος μαζί με τον γενικό πρόξενο κ. Συμεών Τέγο έδειξαν στην Ομογένεια πως η Ελλάδα την νοιάζεται και την αγαπά. Συγχαρητήρια σε όλους».

Πηγή: Θεόδωρος Καλμούκος/ Εθνικός Κήρυκας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων