30/03/2020 30/03/2020 “Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Οι Έλληνες του Εξωτερικού έχουν ήδη καταβάλει το δικό τους θλιβερό μερίδιο πένθους” τονίζει σε μήνυμά του προς τον Απόδημο Ελληνισμό ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς και βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Σάββας Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης ευχόμενος στο τέλος καλή δύναμη σε...
30 Μαρτίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2020 - 22:57

“Με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση”

Διαδώστε:
“Με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση”

“Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Οι Έλληνες του Εξωτερικού έχουν ήδη καταβάλει το δικό τους θλιβερό μερίδιο πένθους” τονίζει σε μήνυμά του προς τον Απόδημο Ελληνισμό ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς και βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχόμενος στο τέλος καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες εκφράζει στην αισιοδοξία πως με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.

Αναλυτικά το μήνυμα: 

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την Πανδημία του φονικού Κοροναϊόυ (COVID 19) που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 194 χώρες του κόσμου, και ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Μέσα σ΄αυτή τη λαίλαπα, η Ελλάδα έχει καταφέρει να παρουσιάζει τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους από ό,τι άλλες χώρες και συνεχίζει να δίνει καθημερινά τη μάχη, με προμετωπίδα το αξιέπαινο ιατρικό και νοσηλευτικό μας δυναμικό.

Τις δύσκολες αυτές ώρες, η σκέψη μας είναι στραμμένη και προς τον Απόδημο Ελληνισμό, που δοκιμάζεται και αυτός στις χώρες όπου ζει. Ο Κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις. Οι Έλληνες του Εξωτερικού έχουν ήδη καταβάλει το δικό τους θλιβερό μερίδιο πένθους. Η γενέτειρα συναισθάνεται τον πόνο και συμμετέχει ομόψυχα στο βαρύ πένθος των οικογενειών των ομογενών μας, που έχουν χτυπηθεί από τον φονικό ιό.

Μάλιστα, παρότι η ανάγκη επιτάσσει οι επαναπατρισμοί να γίνονται ελεγχόμενα και για ειδικούς μόνον λόγους, προκειμένου να μην υπάρξει έκρηξη της διασποράς τού Κορονοιού, εντούτοις η σκέψη μας, η φροντίδα μας και η αγωνία μας είναι και οι Απόδημοι Έλληνες και οι Έλληνες ομογενείς. Ήδη, με φροντίδα του ελληνικού κράτους έχουν επαναπατρισθεί χιλιάδες Έλληνες πολίτες από διαφορετικές χώρες του κόσμου όπως από την Ισπανία, την Ιταλία, την Μ. Βρετανία, Τουρκία κ.α.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθούν, συμμετέχουν και μεριμνούν για τη ζωή και τη δράση των αποδήμων Ελλήνων, φροντίζοντας οι σχέσεις τους με το εθνικό κέντρο να παραμείνουν γερές και ειλικρινείς.

Καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες. Εντός και εκτός των τειχών. Με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων