07/02/2022 07/02/2022 Mε την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της για το καλό της νέας χρονιάς σε μια λαμπερή εκδήλωση γεμάτη χαρά και αγάπη στην οικία του Κύπριου Πρέσβη κ. Όμηρου Μαυρομάτη, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου. «Σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε σήμερα στην Πρεσβευτική...
07 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2022 - 12:57

Μητροπολίτης Μέμφιδος: «Εμείς οι λίγοι στον αριθμό, αλλά πολλοί σε καρδιά και σθένος»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μέμφιδος: «Εμείς οι λίγοι στον αριθμό, αλλά πολλοί σε καρδιά και σθένος»

Mε την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της για το καλό της νέας χρονιάς σε μια λαμπερή εκδήλωση γεμάτη χαρά και αγάπη στην οικία του Κύπριου Πρέσβη κ. Όμηρου Μαυρομάτη, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

«Σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε σήμερα στην Πρεσβευτική κατοικία. Είναι τιμή μου πού έχουμε σήμερα μαζί μας, τον Πρέσβη της Ελλάδας, τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Σεβασμιώτατο, όπως επίσης και την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας».

Με αυτά τα λόγια ο Κύπριος Πρέσβης κ. Μαυρομάτης καλωσόρισε γεμάτος χαρά τους επισήμους προσκεκλημένους, που τον πλαισίωναν στην κοπή της πίτας της Κυπριακής Αδελφότητας, αλλά και όλους τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο Πρέσβης συνέχισε τον λόγο του ευχόμενος σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και αγάπη. Νομίζω, τόνισε ο κ. Μαυρομάτης «η σημερινή ημέρα ακριβώς αυτό αποδεικνύει, ότι ο Ελληνισμός του Καΐρου, ο Ελληνισμός της Αιγύπτου είναι μαζί και γιορτάζουν αυτή την μεγάλη μέρα που είναι η κοπή της Βασιλόπιττας της Κυπριακής Αδελφότητας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόδημος πήρε τον λόγο στη συνέχεια, λέγοντας ότι «είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε όλοι μαζί στην κοπή πίττας της Κυπριακής Αδελφότητας. Εμείς οι λίγοι στον αριθμό αλλά πολλοί σε καρδιά και σε σθένος. Εμμένουμε και επιμένουμε. Και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιδήποτε πρόκληση από όπου και αν προέρχεται . Εύχομαι κάθε καλό στην Αδελφότητά μας και κάθε καλό στην Κύπρο μας».

Τέλος πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Αλέξανδρος Καζαμίας. Ευχαρίστησε όλους για την τιμή που κάνανε στην Κυπριακή Αδελφότητα να παραστούν στην σημερινή εκδήλωση, ιδιαίτερα δε ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη κ. Γαριλίδη που ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση της 53ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου κατάφερε όπως είπε να παραστεί και στην κοπή της πίτας. Ευχαρίστησε επίσης την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τους εκπροσώπους από όλα τα Ελληνικά σωματεία, και τα μέλη της Κυπριακής Αδελφότητας που μέχρι σήμερα όπως είπε έχουν προσφέρει μεγάλο έργο. Ευχαρίστησε επίσης τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μπέτα Σωτηρία, και τέλος τον Κύπριο Πρέσβη κ. Όμηρο Μαυρομάτη για την φιλοξενία της εκδήλωσης στην Πρεσβευτική κατοικία, πράγμα που όπως τόνισε μετ’ επιτάσεως συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.

Δείτε τους λόγους των επισήμων και την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας:

Τον πρώτο λαχνό για το φλουρί τον τράβηξε ο Έλληνας Πρέσβης και τυχερός ήταν ο κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, υπάλληλος της Ελληνικής Πρεσβείας. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κα Μαρία Ζήση τράβηξε τον δεύτερο λαχνό και τυχερή ήταν η κα Μανάλ Γεωργαλλίδου.

Η βραδιά κύλησε σε χαρούμενη και φιλική διάθεση με τους παριστάμενους να απολαμβάνουν το ποτό τους, τα εδέσματα από το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου και φυσικά την υπέροχη θέα του Νείλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ πολλών άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο, η κα. Μαριά Κεχρή Επιτετραμένη της Ελληνικής Πρεσβείας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας  κα Μαρία Ζήση, ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Ασιώτης, ο κ. Γεώργιος Οικονόμου Γραμματέας Πρεσβείας Β, η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κα Σωτηρία Μπέτα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Αντιπρόεδρος κ. Στέφανος Αργυρίου, η Γενική Γραμματέας κ. Άννα Γεωργαλλίδου, ο Ταμίας κ. Μιχάλης Κουκίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ.  Αντρέας Ρούσσος και Λεωνίδας Φοντριέ, ο Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γιώργος Ρεκτσίνης , ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλαος Βαδής, ο Γραμματέας κ. Αντώνης Διαμαντίδης και ο Ταμίας κ. Άγγελος Αθανασούλης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων