06/07/2019 06/07/2019 Ο δικηγόρος Γιώργος Χωριάτης αναδείχθηκε νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, η ανάδειξη του οποίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 97ου συνεδρίου της που ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο, παρουσία του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Κατά τις αρχαιρεσίες, που διεξήχθησαν στην τελευταία ημέρα του συνεδρίου, ο μέχρι πρότινος ύπατος γενικός γραμματέας Γιώργος Χωριάτης από τη Νέα...
06 Ιουλίου, 2019 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2019 - 19:25

Νέος Πρόεδρος για τη μεγαλύτερη οργάνωση του Ελληνισμού

Διαδώστε:
Νέος Πρόεδρος για τη μεγαλύτερη οργάνωση του Ελληνισμού

Ο δικηγόρος Γιώργος Χωριάτης αναδείχθηκε νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, η ανάδειξη του οποίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 97ου συνεδρίου της που ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο, παρουσία του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Κατά τις αρχαιρεσίες, που διεξήχθησαν στην τελευταία ημέρα του συνεδρίου, ο μέχρι πρότινος ύπατος γενικός γραμματέας Γιώργος Χωριάτης από τη Νέα Ιερσέη, αναδείχθηκε ύπατος πρόεδρος, διαδεχόμενος τον Γιώργο Λουκά. Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Δημήτρης Κόκοτας από τη Νέα Υόρκη, γενικός γραμματέας ο Τζιμ Στάσιος από τη Βόρεια Καρολίνα και ταμίας ο Σάββας Τσίβικος από τη Νέα Ιερσέη.

Επίσης, επανεκλέχθηκαν ο Χρήστος Αργυρίου στην προεδρία της AHEPA Καναδά, ο Λούης Ατσάβης ως ύπατος σύμβουλος και ο Κρις Ατσάβης ως ύπατος αθλητικός διευθυντής. Ύπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» εξελέγη η Σήλια Κατσμάρσκι από το Κάλγκαρι του Καναδά.

Ευχαριστώντας την οικογένειά του και τους προγόνους του, ο κ. Χωριάτης μίλησε με συγκίνηση για τους γονείς του που μετανάστευσαν από την Ικαρία στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή και υποσχέθηκε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις ρίζες μας, τον Ελληνισμό μας». Μίλησε θερμά για τα εθνικά θέματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον Ελληνισμό που βάλλεται από παντού.

Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του Ελληνισμού της Αμερικής, με τμήματα σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και το 2022 θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΦΩΤΟ: Ο νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Γιώργος Χωριάτης, ΗΠΑ / Greeknewsonline.com

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων