02/04/2024 02/04/2024 Φέτος, στην επέτειο των 200 ετών από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου 1824), το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ συνεργάζεται με το Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του. Ο Λόρδος Βύρων είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο ποιητής που έτεινε χείρα βοηθείας στο ελληνικό Έθνος σε...
02 Απριλίου, 2024 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 21:14

«Ο Λόρδος Βύρων και η Ελλάδα»: Εκδήλωση με ομιλητές τους Καθηγητές Βρασίδα Καραλή και Mark Byron στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
«Ο Λόρδος Βύρων και η Ελλάδα»: Εκδήλωση με ομιλητές τους Καθηγητές Βρασίδα Καραλή και Mark Byron στο Σύδνεϋ

Φέτος, στην επέτειο των 200 ετών από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου 1824), το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ συνεργάζεται με το Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ, συνδιοργανώνοντας μια εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του.

Ο Λόρδος Βύρων είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο ποιητής που έτεινε χείρα βοηθείας στο ελληνικό Έθνος σε μια περίοδο μεγάλης ανάγκης. Αυτός ο στενός δεσμός με την Ελλάδα επεκτείνεται στην ποίησή του, καθώς και στη μετέπειτα πρόσληψή της και στην επιρροή που άσκησε στην ελληνική λογοτεχνία.

Οι Καθηγητές Mark Byron και Βρασίδας Καραλής από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ θα σκιαγραφήσουν την ιδιαίτερη σχέση του Λόρδου Βύρωνα με την Ελλάδα και θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν μια σύντομη αποτίμηση της επιρροής του έργου του, εξηγώντας τι σημαίνει για την ελληνική λογοτεχνία το γεγονός ότι ο Λόρδος Βύρων θεωρείται πλέον ως «Έλληνας ποιητής».

Λίγα λόγια για τους ομιλητές

Καθηγητής Βρασίδας Καραλής

Sir Nicholas Laurantus Professor of Modern Greek

Chair of Modern Greek Department, University of Sydney

Τα τελευταία 20 χρόνια, οι κύριοι τομείς έρευνας του Kαθηγητή Βρασίδα Καραλή εκτείνονται στις Νεοελληνικές, Βυζαντινές και Πολιτισμικές Σπουδές, ενώ, πιο πρόσφατα, στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχει ενταχθεί η Καινή Διαθήκη. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση, ιδιαίτερα του Αυστραλού συγγραφέα και κατόχου του βραβείου Νόμπελ, Patrick White, έχοντας μεταφράσει τρία από τα σημαντικότερα μυθιστορήματά του στα ελληνικά (Voss, The Vivisector, A Cheery Soul). Για τις υπηρεσίες του, τιμήθηκε με το Federation Medal από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας το 2003.

Καθηγητής Mark Byron

Discipline of English and Writing, University of Sydney

Ο Καθηγητής Mark Byron διδάσκει και δημοσιεύει σχετικά με όλα τα είδη του Μοντερνισμού: πεζογραφία, ποίηση, δράμα και κινηματογράφο, καθώς και κειμενική θεωρία. Αυτήν τη στιγμή ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι μοντερνιστές συγγραφείς – James Joyce, Ezra Pound, Samuel Beckett και άλλοι – επηρεάστηκαν από την πρώιμη μεσαιωνική σκέψη στο έργο τους.

Η έρευνά του επικεντρώνει επίσης το ενδιαφέρον της στις περίπλοκες αλληλεπιδράσεις του Διατλαντικού Μοντερνισμού και της Σύγχρονης Λογοτεχνίας με τις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές παραδόσεις της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Parliamentary Theatrette

NSW Parliament House 6 Macquarie St, Sydney NSW 2000

Ημερομηνία: 18 Απριλίου, 19:00

Γλώσσα: Αγγλικά

Ελεύθερη είσοδος, κράτηση απαραίτητη: https://www.trybooking.com/events/landing/1172039?

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων