14/08/2019 16/08/2023 Με την ελπίδα οι στέρεες βάσεις επικοινωνίας και συνεργασίας που τέθηκαν πέρσι στο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω και από τη νέα Περιφερειακή αρχή, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συναντήθηκαν το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στο Αργοστόλι. Ομογενείς, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και ομοσπονδιών...
14 Αυγούστου, 2019 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2023 - 2:28

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής των αποδήμων στην Κεφαλονιά

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής των αποδήμων στην Κεφαλονιά

Με την ελπίδα οι στέρεες βάσεις επικοινωνίας και συνεργασίας που τέθηκαν πέρσι στο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω και από τη νέα Περιφερειακή αρχή, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συναντήθηκαν το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στο Αργοστόλι.

Ομογενείς, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και ομοσπονδιών από όλη τη γη, συναντήθηκαν μετά από ένα χρόνο για να θέσουν τις βάσεις του 2ου Συνεδρίου που προγραμματίζεται για το 2020.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, οικοδεσπότης των εκδηλώσεων, τους καλωσόρισε και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τη νέα περιφερειακή αρχή για τα όσα έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί αλλά και για εκείνα που οι ομογενείς ζητούν από τις αρχές στα Ιόνια νησιά και τη χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης ως Συντονιστής της Αφρικανικής Ηπείρου, Βασίλειος Ματαράγκας Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Αγγελική Χιόνη, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “ΟΔΥΣΣΕΥΣ”, Σωτήρης Αντύπας, πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων “Ο ΑΙΝΟΣ”, Μόντρεαλ Καναδά καθώς και το μέλος του εν λόγω συλλόγου Νικόλαος Σπαθής, Γεώργιος Φιλιππάτος εκπρόσωπος του Συλλόγου Νέας Υόρκης “ΚΕΦΑΛΟΣ”, Γεώργιος Μιχαλάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησίων Σωματείων “ΟΚΙΣ”, ενώ στην επιτροπή ακόμη μετέχουν οι κ.κ. Γεράσιμος Κλωνής πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας και Ιωάννης Παργινός Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής Ι. Καποδίστριας.

Αποφασίστηκε το επόμενο Διεθνές Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο και ως καλύτερη περίοδο για αυτό ορίστηκε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2020.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “ΟΔΥΣΣΕΥΣ” πραγματοποίησαν εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τους ακαδημαϊκούς Δρ. Σπύρο Βρυώνη και Δρ. Ανδρέ Γερολυμάτο, δύο εξέχοντες Κεφαλλονίτες της διασποράς, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα διεθνή fora & τα ακαδημαϊκά μέτωπα για τα δίκια του Ελληνισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων