08/12/2019 08/12/2019 Την Πάτρα επισκέφθηκαν ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας (από τον Δήμο Σαρτανά) και πέρασαν ένα εορταστικό τριήμερο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος». Ήταν το πιο μεγάλο γεγονός που για πρώτη φορά απόγονοι των Ελλήνων ήρθαν στην Πάτρα.  Ο απόηχος της επίσκεψης των αδελφών μας, Ελλήνων ομογενών, κατοίκων της Μαριουπόλης και...
08 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2019 - 10:24

Ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας στην Πάτρα

Την Πάτρα επισκέφθηκαν ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας (από τον Δήμο Σαρτανά) και πέρασαν ένα εορταστικό τριήμερο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος».

Ήταν το πιο μεγάλο γεγονός που για πρώτη φορά απόγονοι των Ελλήνων ήρθαν στην Πάτρα.  Ο απόηχος της επίσκεψης των αδελφών μας, Ελλήνων ομογενών, κατοίκων της Μαριουπόλης και του Δήμου Σαρτανά Ουκρανίας, που προσκάλεσε ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», στην πατρίδα των προγόνων τους, ήταν θετικός.

Παρευρέθηκαν στον εορτασμό του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα,  παρέλασαν στη λιτανεία του. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, περπάτησαν στο Στάδιο και περιηγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο  της Αρχ. Ολυμπίας.

Την επόμενη ημέρα μέλη του  χορευτικού τμήματος του Λαϊκού συγκροτήματος χορού και τραγουδιού «Τα Μαργαριτάρια του Σαρτανά»  και του Ερασιτεχνικού Λαϊκού Θεατρικού Συγκροτήματος του Σαρτανά, μια αποστολή 65 ατόμων, μας εντυπωσίασαν με τις υπέροχες εκδηλώσεις που μας παρουσίασαν στο χώρο του Ρουαγιάλ Πάτρας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων