09/10/2021 09/10/2021 Μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων έχει οργανωθεί, έτσι ώστε, όσοι επιθυμούν, να μπορούν να καταθέτουν δωρεές υπέρ των σεισμόπληκτων που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης και το Εθνικό Συμβούλιο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας εκφράζουν τη βαθύτατη συμπαράστασή τους και προσεύχονται για τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό...
09 Οκτωβρίου, 2021 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 19:03

Ομογενείς της Αυστραλίας συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους

Διαδώστε:
Ομογενείς της Αυστραλίας συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους

Μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων έχει οργανωθεί, έτσι ώστε, όσοι επιθυμούν, να μπορούν να καταθέτουν δωρεές υπέρ των σεισμόπληκτων που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης και το Εθνικό Συμβούλιο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας εκφράζουν τη βαθύτατη συμπαράστασή τους και προσεύχονται για τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό στο νησί της Κρήτης. Οι Κρήτες της Ωκεανίας και οι οργανώσεις – μέλη της Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων.

Η καμπάνια διεξάγεται μέσω της πλατφόρμας gofundme.com, όπου έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται δωρεές, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν χρήματα και κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Ομοσπονδίας (Cretan Federation of Australia & New Zealand): BSB 941302 – ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 202814020.

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 9.17 π.μ., ώρα Ελλάδος, το νησί της Κρήτης «χτυπήθηκε» από ισχυρό σεισμό, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 20. Ο σεισμός, με ένταση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες αλλά και κατολισθήσεις στην περιοχή του Ηρακλείου. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών επιβεβαίωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 246 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, στο αγροτικό χωριό Αρκαλοχώρι.

Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και τα σχολεία εκκενώθηκαν. Οι επανειλημμένοι μετασεισμοί, μεγέθους έως και 5,3 Ρίχτερ, παρομοιάστηκαν από μάρτυρες με μικρές εκρήξεις.

Ο κύριος σεισμός ήταν ισχυρός και είχε μεγάλη διάρκεια. Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός όταν κατέρρευσε η στέγη μιας μικρής εκκλησίας στο χωριό Αρκαλοχώρι, ενώ περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι άνθρωποι που ζούσαν σε παλαιότερα, κατεστραμμένα κτίρια, ενημερώθηκαν να τα εγκαταλείψουν, με συνέπεια να υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι.

πηγή: greek.vema.com.au

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων