22/11/2023 23/11/2023 Στις Βρυξέλλες για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση του Κεστεκίδειου, ώστε να παραδοθεί στην Ελληνική κοινότητα και να λειτουργήσει ως Ελληνικό σχολείο, βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα. Ο κ. Πιερρακάκης εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 3:43

Πιερρακάκης και Μητροπολίτης Βελγίου στο Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών

Διαδώστε:
Πιερρακάκης και Μητροπολίτης Βελγίου στο Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών

Στις Βρυξέλλες για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση του Κεστεκίδειου, ώστε να παραδοθεί στην Ελληνική κοινότητα και να λειτουργήσει ως Ελληνικό σχολείο, βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα.

Ο κ. Πιερρακάκης εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα χαιρέτησε την εξέλιξη, ειδικά από το γεγονός πως από τη Δευτέρα οι αίθουσες για το Δημοτικό θα είναι λειτουργικές για να ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτές για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

«Οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης που δρομολογήσαμε το καλοκαίρι στο Κεστεκίδειο ολοκληρώνονται μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Έτσι, το εμβληματικό κληροδότημα παραδίδεται ξανά στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών ως ελληνικό σχολείο, όπως εξαρχής προοριζόταν.

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφουν στο Κεστεκίδειο οι μαθητές του Δημοτικού και πολύ σύντομα θα επαναλειτουργούν εκεί οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών.

Εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, την Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βέλγιο, την ΚΤΥΠ ΑΕ και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας» αναφέρει σε ανάρτηση του ο κ. Πιερρακάκης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων