12/03/2024 12/03/2024 Σειρά επαφών με φορείς και μέλη της ομογένειας είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας κατά την επίσκεψή του στο γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ειδικότερα, επισημαίνεται πως σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους ομογενείς για την...
12 Μαρτίου, 2024 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 14:24

Σειρά επαφών με την ομογένεια στη Στουτγάρδη είχε ο ΥΦΕΞ, Γιώργος Κώτσηρας

Διαδώστε:
Σειρά επαφών με την ομογένεια στη Στουτγάρδη είχε ο ΥΦΕΞ, Γιώργος Κώτσηρας

Σειρά επαφών με φορείς και μέλη της ομογένειας είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας κατά την επίσκεψή του στο γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους ομογενείς για την πολιτική της Κυβέρνησης για τους Έλληνες της Διασποράς, με έμφαση στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και στο Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Επίσης, ο κ. Κώτσηρας παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Reutlingen της Βάδης-Βυρτεμβέργης, επισκέφθηκε τη «Στέγη Αγάπης» της Ενορίας και εξήρε το αξιόλογο κοινωνικό έργο που επιτελεί. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με τους Έλληνες της Γερμανίας, αυτό το ανεκτίμητο κεφάλαιο του Ελληνισμού», τόνισε ο υφυπουργός στις συναντήσεις του.

Κατά την παραμονή του στη Στουτγάρδη, ο κ. Κώτσηρας επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης και συνομίλησε με το προσωπικό για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου, επισημαίνοντας ότι «η διαρκής ενίσχυση των προξενικών υπηρεσιών αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».

Τέλος, επισκέφθηκε το Ελληνικό Γενικό Λύκειο Στουτγάρδης και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ο υφυπουργός εξέφρασε τη στήριξη της Πολιτείας προς την ελληνική εκπαίδευση στο εξωτερικό και την ελληνομάθεια, με χρήση και σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, υπογραμμίζοντας ότι η διαφύλαξη της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας είναι χρέος μας και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων