20/01/2023 21/01/2023 Μηνύματα ενότητας και συνεργασίας με τους ομογενείς της Αμερικής απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιώντας σειρά επαφών. Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, στον οποίο γνωστοποίησε ότι συζητείται η αδελφοποίηση με τον Δήμο Μπρούκλιν ενώ έκανε λόγο για...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 2:55

Στις ΗΠΑ ο Δήμαρχος Χανίων – Επαφές με Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και Ομογένεια

Διαδώστε:
Στις ΗΠΑ ο Δήμαρχος Χανίων – Επαφές με Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και Ομογένεια

Μηνύματα ενότητας και συνεργασίας με τους ομογενείς της Αμερικής απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιώντας σειρά επαφών.

Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, στον οποίο γνωστοποίησε ότι συζητείται η αδελφοποίηση με τον Δήμο Μπρούκλιν ενώ έκανε λόγο για συνεργασία με την Ελληνική ομογένεια στον τομέα του τουρισμού .

Ο Δήμος Χανίων επιχειρεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του με την Ελληνική Ομογένεια της Νέας Υόρκης με την επίσκεψη του κ. Σημανδηράκη στην Αμερική να επισφραγίζει το ήδη καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε στο Δημαρχείο του Μπρούκλιν με τον γερουσιαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης Ανδρέα Γουνανδρή με τον οποίο είχαμε μια πολύ επικοδομητική συζήτηση σε σχέση με τις σχέσεις και βέβαια να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο δήμων», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Στο Σπίτι του Κρητικού ο Δήμαρχος Χανίων συζήτησε με ομογενείς μέλη του Σωματείου «Ομόνοια» για τα ζητήματα που απασχολούν τους Κρητικούς της Αμερικής ενώ σημαντική στιγμή για τον Παναγιώτη Σημανδηράκη ήταν η συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο. «Είχαμε την εξαιρετική τιμή να συναντήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ,να του εκφράσουμε το σεβασμό και την αγάπη μας και να τον προσκαλέσουμε στην πάντα φιλόξενη Κρήτη», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης.

Σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Χαροκόπο οργανώνεται αποστολή από τις ΗΠΑ στα Χανιά τους επόμενους μήνες στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η τουριστική προβολή και η ενίσχυση του ήδη ισχυρού ρεύματος που αναπτύσσεται από τις ΗΠΑ στην Κρήτη.

Όπως είπε ο Δήμαρχος «Ο ελληνισμός της Αμερικής παραμένει ένα πολύ ζωντανό κύτταρο που έχει πάρα πολλά να προσφέρει αλλά κι εμείς να μάθουμε από αυτό».

Σε συνάντηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου τέθηκαν ζητήματα επικοινωνίας των Κρητών της Αμερικής με τον Δήμο Χανίων.

(Πηγή: neakriti.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων