15/04/2024 16/04/2024 Αισθήματα συγκινήσεως, εθνικής υπερηφάνειας και ανατάσεως βίωσε ο Ελληνισμός της Μελβούρνης, την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε στην αυστραλιανή μεγαλούπολη η επίσημη παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο Lakeside Stadium στο προάστιο Albert Park και συμμετείχαν πάνω από 70 τμήματα σχολείων, συλλόγων και...
15 Απριλίου, 2024 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2024 - 0:09

Τα Ελληνόπουλα της Μελβούρνης παρέλασαν περήφανα για την Εθνική Επέτειο του 1821

Διαδώστε:
Τα Ελληνόπουλα της Μελβούρνης παρέλασαν περήφανα για την Εθνική Επέτειο του 1821

Αισθήματα συγκινήσεως, εθνικής υπερηφάνειας και ανατάσεως βίωσε ο Ελληνισμός της Μελβούρνης, την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε στην αυστραλιανή μεγαλούπολη η επίσημη παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο Lakeside Stadium στο προάστιο Albert Park και συμμετείχαν πάνω από 70 τμήματα σχολείων, συλλόγων και οργανισμών της Ελληνικής Ομογένειας.

Χιλιάδες θεατές καμάρωσαν τις νεότερες γενιές των Ελληνόπουλων να παρελαύνουν περήφανα, με ελληνικές σημαίες και με παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες.

Ανάμεσά τους, οι μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη και του σχολείου Oakleigh Grammar, οι οποίοι σκόρπισαν συγκίνηση ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδος και της Αυστραλίας.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Μελβούρνης και Northcote αντιστοίχως. Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός μετέφερε χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, καθώς και την ευλογία του στο πλήθος των ομογενών.

Παρέστησαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, αντιπροσωπεία μελών της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Βλάση, Θεοδώρα Τζάκρη, Ευαγγελία Λιακούλη και Ασημίνα Σκόνδρα, εκπρόσωποι της Αυστραλιανής πολιτικής ηγεσίας, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Σταύρος Βενιζέλος, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμμούτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Προεδρευων της Βικτωριανής Επιτροπής Εθνικής Επετείου και Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, και οι ηγεσίες των ομογενειακών οργανώσεων και οργανισμών.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την παρέλαση:

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού. Εκκλησιάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές εξ Ελλάδος, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βενιζέλος, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Σαμμούτης και ο Γενικός Πρόξενος κ. Κακαβελάκης.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων