16/01/2020 16/01/2020 Τα ημερολόγιά τους για τη νέα χρονιά εξέδωσαν και φέτος οι ελληνικές κοινότητες στην Κωνσταντινούπολη. Όπως γράφει στο Φως Φαναρίου ο Αντ. Στεφ. Παριζιάνος, και φέτος είχαμε αξιόλογες εκδόσεις με πρώτη αυτή της Κοινότητας Μ. Ρεύματος. Το ημερολόγιο έχει τον τίτλο «30 ΔΑΣΚΑΛΟΙ» περιέχει το βίο και την δράση 30 δασκάλων μας, οι οποίοι επί πολλών ετών...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2020 - 12:13

Τα ημερολόγια της Πόλης

Διαδώστε:
Τα ημερολόγια της Πόλης

Τα ημερολόγιά τους για τη νέα χρονιά εξέδωσαν και φέτος οι ελληνικές κοινότητες στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως γράφει στο Φως Φαναρίου ο Αντ. Στεφ. Παριζιάνος, και φέτος είχαμε αξιόλογες εκδόσεις με πρώτη αυτή της Κοινότητας Μ. Ρεύματος. Το ημερολόγιο έχει τον τίτλο «30 ΔΑΣΚΑΛΟΙ» περιέχει το βίο και την δράση 30 δασκάλων μας, οι οποίοι επί πολλών ετών υπηρέτησαν την παιδεία γενικά και τα σχολεία που υπηρέτησαν ειδικότερα με κόπο, μόχθο και αυταπάρνηση.
Στο προλογικό σημείωμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Στο παρόν ημερολόγιο δεν αναφέρονται παρά μόνο λιγοστοί εκ των δασκάλων που υπηρέτησαν την παιδεία κατά τον τελευταίο αιώνα. Η επιλογή τους δεν πραγματοποιήθηκε με γνώμονα το μέγεθος της προσφοράς τους ούτε με χρονολογική ή κάποια άλλη σειρά, αλλά αυστηρά με βάση το υλικό που ήταν άμεσα διαθέσιμο….». Να σημειώσουμε ότι επιλέγηκαν δάσκαλοι μας που μετέστησαν στην αιωνιότητα και στην πρώτη σελίδα υπάρχουν όλων οι φωτογραφίες ,

Την έκδοση του ημερολογίου επιμελήθηκε ο κ. Μηνάς Βασιλειάδης.

Έτερον αξιόλογο ημερολόγιο είναι της περιφέρειας «ΚΟΝΤΟΣΚΑΛΙΟΥ – ΒΛΑΓΚΑΣ – ΥΨΩΜΑΘΕΙΩΝ». Περιέχει φωτογραφίες και γκραβούρες Ι. Ναών της περιοχής και εικόνες Αγίων και προθεματικές από Ι. Ναούς της περιοχής.
Επίσης φέτος και η Ι. Μητρόπολη Πριγκηποννήσων εξέδωσε ημερολόγιο, ξυλόγλυπτο με καραβάκι, για τη συμπαράσταση της φιλανθρωπίας, την οποία εκτελεί η «Διακονία της Αγάπης».
Η Ι. Μητρόπολη Δέρκων εξέδωσε και πάλι ημερολόγιο μικρό, το οποίο αφιερώθηκε στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Δέρκων κυρού Ιάκωβου Παπαπαϊσίου, του από Ίμβρου και Τενέδου.
Επίσης η Κοινότητα ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ εξέδωσε ημερολόγιο πολυσέλιδο με συνταγές μαγειρικής πίσω από κάθε σελίδα.
Όπως κάθε χρόνο και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟΡΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΑΛΟΥΚΛΗ, εξέδωσε καλλιεπές ημερολόγιο το οποίο διέθεσε για την κάλυψη των προσφορών προς τους γηροκομούμενους και άπορους ασθενής των Φιλανθρωπικών μας καθιδρυμάτων.
Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΙΚΙΟΪ και φέτος εξέδωσε το κλασσικό πολυσέλιδο ημερολόγιο το οποίο έδω και δεκαετίες χρησιμοποιούσαμε όλοι με τα ανέκδοτα και άλλα ανάλεκτα, που υπήρχαν πίσω από κάθε σελίδα.
Φέτος επίσης κυκλοφόρησε και αξιόλογο ημερολόγιο της ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, ξυλόγλυπτο δέντρο με συμβολισμό την ανάπτυξη και διακλάδωση, καθώς και μικρό ημερολόγιο της «τσέπης». Συγχαίρουμε όλους τους κοινοτικούς παράγοντες για την προσπάθεια τους αυτή, η οποία εξυπηρετεί και συνδράμει στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων