30/10/2023 30/10/2023 Στις επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1940-1941) στα στρατιωτικά κοιμητήρια Κλεισούρας και Βουλιαρατών, στην Αλβανία, παρευρέθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση. Μιλώντας στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, ο κ. Κώτσηρας εξέφρασε τη συγκίνησή του που, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, βρέθηκε «στον...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 13:44

Τελετές μνήμης σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες για τους ήρωες του ’40

Διαδώστε:
Τελετές μνήμης σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες για τους ήρωες του ’40

Στις επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1940-1941) στα στρατιωτικά κοιμητήρια Κλεισούρας και Βουλιαρατών, στην Αλβανία, παρευρέθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, ο κ. Κώτσηρας εξέφρασε τη συγκίνησή του που, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, βρέθηκε «στον τόπο όπου γράφτηκε το Έπος του ’40» και απέτισε φόρο τιμής στους Έλληνες πεσόντες, στους «ήρωες, που αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας». Όπως τόνισε, «σαν σήμερα, 83 χρόνια πριν, η ελπίδα νίκησε το φόβο. Οι πρόγονοί μας, υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, έδωσαν γενναία μάχη υπέρ των υψηλών ιδανικών που οι Έλληνες έχουμε κληροδοτήσει στην ανθρωπότητα» και «οδήγησαν έναν αριθμητικά υπέρτερο αντίπαλο στην πρώτη του ήττα, αφήνοντας το στίγμα τους στην παγκόσμια ιστορία».

“Η Ελλάδα ήταν και θα είναι πάντα δίπλα σας”

Απευθυνόμενος στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η διαχρονική παρουσία της συνιστά «τον θεματοφύλακα της ιστορίας και των παραδόσεων του Ελληνισμού» στην Αλβανία. «Η Ελλάδα ήταν και θα είναι πάντα δίπλα σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, ο κ. Κώτσηρας τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμά του να ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας. Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, «η οποία προϋποθέτει φυσικά τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Φωτογραφίες: Facebook Γιώργος Κώτσηρας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων