09/10/2020 09/10/2020 Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, τον νέο αρμόδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την προβολή των δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200...
09 Οκτωβρίου, 2020 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2020 - 17:45

Το μήνυμα του 1821 θα φτάσει σε όλο τον κόσμο

Διαδώστε:
Το μήνυμα του 1821 θα φτάσει σε όλο τον κόσμο

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, τον νέο αρμόδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την προβολή των δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ώστε το συμβολικό τους μήνυμα να διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και στον Απόδημο Ελληνισμό.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού ανίχνευσαν τις δυνατότητες συνεργειών στις δράσεις αυτές καθώς και συμμετοχής των Απόδημων Ελλήνων. Μετά το πέρας της συνάντησής τους η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη έδωσε στον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Χρυσουλάκη τον «ΠΡΟΠΟΜΠΟ» το συλλεκτικό μετάλλιο στο οποίο αποτυπώνεται η «αναγεννηθείσα Ελλάδα», έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Ο «ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ» ξεκίνησε τη γιορτή των 200 χρόνων Ανεξαρτησίας καθώς είναι το πρώτο συλλεκτικό μετάλλιο με το οποίο ανοίγει η αυλαία του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Διατίθεται αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την πρώτη τράπεζα του Ελληνικού κράτους που ιδρύθηκε το 1841.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων