12/09/2023 12/09/2023 Το αρχαιότερο σχολείο της Ελληνικής Διασποράς βρίσκεται στη Βιέννη της Αυστρίας και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρώτο κουδούνι «χτύπησε» μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία των μελών της σχολικής κοινότητας. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Βιέννης βρέθηκαν ελληνόπουλα τα οποία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για μία ακόμα εποικοδομητική σχολική χρονιά στην...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 10:19

Χτύπησε το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στο αρχαιότερο ελληνικό σχολείο της Διασποράς

Διαδώστε:
Χτύπησε το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στο αρχαιότερο ελληνικό σχολείο της Διασποράς

Το αρχαιότερο σχολείο της Ελληνικής Διασποράς βρίσκεται στη Βιέννη της Αυστρίας και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρώτο κουδούνι «χτύπησε» μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία των μελών της σχολικής κοινότητας.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Βιέννης βρέθηκαν ελληνόπουλα τα οποία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για μία ακόμα εποικοδομητική σχολική χρονιά στην Ελληνική Εθνική Σχολή της Βιέννης, η οποία λειτουργεί χωρίς διακοπή από το 1804 και έχει εξελιχθεί ως ένας φάρος του ελληνισμού, μέσω του οποίου παιδιά της Διασποράς έρχονται σε επαφή με τις αξίες και την παράδοση της πατρίδας μας.

Στην ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας Βιέννης ο Αγιασμός τελέσθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, ο οποίος μάλιστα είναι και ο Διευθυντής της Σχολής. Ο Σεβασμιώτατος, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, δεν παρέλειψε να δώσει και κάποιες χρηστικές συμβουλές προς τους γονείς.

Στην τελετή παρευρέθηκα και μίλησε εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας, η Πρόξενος κ. Ελένη Κυριακοπούλου.

Φωτογραφία: Ήφαιστος Βιέννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων