02/01/2019 02/01/2019 Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Σύναξη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού. Ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο π. Ματθαίος Χάλαρας. Ακολουθεί η ανακοίνωση: “Η ημέρα άρχισε με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής και συνεχίστηκε στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής. Αρχικά η...
02 Ιανουαρίου, 2019 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2019 - 15:05

Σύναξη Νέων στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής

Διαδώστε:
Σύναξη Νέων στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Σύναξη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού. Ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο π. Ματθαίος Χάλαρας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Η ημέρα άρχισε με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής και συνεχίστηκε στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής. Αρχικά η χορωδία νέων της ενορίας Μουρνιών, με την ευλογία του εφημερίου τους Πρωτ. Ιωάννου Δρακακάκη, τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα, δίνοντας Χριστουγεννιάτικη νότα στη σύναξη. Στη συνέχεια ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός απηύθυναν εγκάρδιο καλωσόρισμα στον ομιλητή και στους συμμετέχοντες νέους. Ο εξαιρετικός ομιλητής, π. Ματθαίος Χάλαρης, ανέπτυξε με λόγο άμεσο και καρδιακό το θέμα «Αναζητώντας πορεία».

Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους που συμμετείχαν. Στη συνέχεια έγινε κοινή τράπεζα και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορία στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Με την ολοκλήρωση της Σύναξης επιβεβαιώθηκε ο λόγος με τον οποίο ο π. Ματθαίος ξεκίνησε την ομιλία του, ότι «αυτό που κυρίως θα μας μείνει είναι η σχέση αγάπης και κοινωνίας», σχέση που την εμπνέει η εν Χριστώ συμπόρευση και ενότητα”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων