30/12/2018 30/12/2018 Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, οι προσπάθειες πολλών εβδομάδων έφτασαν στο τέλος τους, καθώς πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΓΕΧΑ Κατερίνης. Το πρόγραμμα της ήταν πλούσιο σε περιεχόμενο και νόημα.           Μια σύντομη εισήγηση στάθηκε η αρχή του, υπενθύμιση της σήμερα λησμονημένης πλευράς της εορτής ως χριστιανικό βίωμα....
30 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2018 - 13:17

Χριστουγεννιάτικη εορτή ΓΕΧΑ Κατερίνης (βίντεο)

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη εορτή ΓΕΧΑ Κατερίνης (βίντεο)

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, οι προσπάθειες πολλών εβδομάδων έφτασαν στο τέλος τους, καθώς πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΓΕΧΑ Κατερίνης.

Το πρόγραμμα της ήταν πλούσιο σε περιεχόμενο και νόημα.

 

 

 

 

Μια σύντομη εισήγηση στάθηκε η αρχή του, υπενθύμιση της σήμερα λησμονημένης πλευράς της εορτής ως χριστιανικό βίωμα. Τα όμορφα τραγούδια, από τις ουκρανικές καμπάνες μέχρι τη φτωχή, ταπεινή φάτνη και την αγγελική δοξολογία, έκαναν την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή.

Πρωτότυπη ήταν η επισήμανση και παρουσίαση από τους μαθητές, πολλών συμβολικών στοιχείων που αφορούν στα γεγονότα της Γεννήσεως και μας ήταν, μέχρι τώρα, άγνωστα.

 

 

Από τη γιορτή, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα παραδοσιακά κάλαντα, με μελωδίες ταξιδεμένες από τα Δωδεκάνησα έως τη Θράκη.

Ταιριαστό ήταν το κλείσιμο της γιορτής με θεατρικό, το οποίο μιλούσε για τη δύναμη της χριστιανικής αγάπης να βρίσκει πάντα τρόπο να πράξει το καλό, ακόμα και όταν πρόκειται για μια ανάπηρη γυναίκα που έχει ξεχάσει και αρνείται να ζήσει το νόημα των Χριστουγέννων.

 

 

ΠΗΓΗ: agonistes.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων