12/01/2019 12/01/2019 Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη Κατηχητική Σύναξη στο Ίδρυμα του Κ.Α.Α.Π. Βούλας για το νέο έτος 2019 μ.Χ.. Στην αρχή, με την συνοδεία οργάνων από παιδιά εκτός Ιδρύματος, ακούστηκαν γνωστά τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.     Στη συνεχεία, ο π. Αντώνιος διηγήθηκε σύντομα στα παιδιά την ιστορία...
12 Ιανουαρίου, 2019 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2019 - 21:36

1η Συνάντηση (2019) Κατηχητικής Σύναξης Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας (φώτο)

Διαδώστε:
1η Συνάντηση (2019) Κατηχητικής Σύναξης Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας (φώτο)

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη Κατηχητική Σύναξη στο Ίδρυμα του Κ.Α.Α.Π. Βούλας για το νέο έτος 2019 μ.Χ..

Στην αρχή, με την συνοδεία οργάνων από παιδιά εκτός Ιδρύματος, ακούστηκαν γνωστά τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

 

Στη συνεχεία, ο π. Αντώνιος διηγήθηκε σύντομα στα παιδιά την ιστορία της Αγιοβασιλόπιτας και πως διασώθηκε το έθιμο αυτό, μέχρι τις ημέρες μας. Ακολούθως, τελέσθηκε η Ακολουθία της Ευλογίας της Βασιλόπιτας, από τον Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος π. Αντώνιο Χρήστου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή, ευλογημένη και καρποφόρα πνευματικά χρονιά.

Μετά, έγινε η διανομή των κομματιών σε κάθε παιδί. Το φλουρί φέτος βρέθηκε μετά από κλήρωση στο κομμάτι του Σπύρου, όπου έλαβε ένα ιδιαίτερο δώρο γι’ αυτό.

 

 

 

Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια και όχι μόνο από τον κ. Σαλαμπάση, γνωστό Καλλιτεχνη και Ψάλτη της περιοχής. που ήρθε ειδικά για την σημερινή ημέρα, να τραγουδήσει για τα παιδιά.

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν σε όσα τραγούδια γνώριζαν και χειροκροτούσαν μετά από το τέλος κάθε τραγουδιού. Μετά την ολοκλήρωση και του Καλλιτεχνικού προγράμματος, η Σύναξη ολοκληρώθηκε με προσευχή.

Στη συνέχεια, τα παιδιά οδηγήθηκαν στους θαλάμους τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στην 2η συνάντηση για το 2019 μ. Χ. .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων