03/07/2019 03/07/2019 Άνοιξαν την Δευτέρα 1η Ιουλίου και πάλι οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην παραλία του Καινουρίου Λοκρίδος για να φιλοξενήσουν και φέτος παιδιά από όλη την Φθιώτιδα εντελώς δωρεάν. Από νωρίς το πρωί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης και Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου μαζί...
03 Ιουλίου, 2019 - 17:57

Αφιερωμένη στον Αθ. Διάκο η φετινή κατασκηνωτική περίοδος της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Αφιερωμένη στον Αθ. Διάκο η φετινή κατασκηνωτική περίοδος της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Άνοιξαν την Δευτέρα 1η Ιουλίου και πάλι οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην παραλία του Καινουρίου Λοκρίδος για να φιλοξενήσουν και φέτος παιδιά από όλη την Φθιώτιδα εντελώς δωρεάν.

Από νωρίς το πρωί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης και Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου μαζί με τα στελέχη υποδέχθηκαν με πολύ χαρά τα παιδιά.

150 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού κατέκλυσαν τους ανακαινισμένους χώρους των κατασκηνώσεων και τους γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές τους. Η φετινή περίοδος έχει κεντρικό θέμα «Τον Μάρτυρα του Χριστού και της Πατρίδος Αθανάσιο Διάκο» και θα αναπτυχθούν στα παιδιά θέματα που θα φωτίζουν τον Ηρωισμό και την μεγάλη προσφορά του Ρουμελιώτη αυτού αγωνιστή. Αρχηγός και Υπεύθυνοι των ομάδων είναι νέοι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις και ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κατασκηνωτικής περιόδου παρουσία των Ιερέων της περιοχής, των Στελεχών και των Κατασκηνωτών.

Στο τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα καλωσόρισε και τα προέτρεψε να ξεχάσουν για λίγες ημέρες το σπίτι τους, να ζήσουν μαζί με τα άλλα παιδιά την κοινωνία της αγάπης, να αποκτήσουν νέους φίλους, να χαρούν την ζωή της Κατασκηνώσεως κοντά στη φύση και την Εκκλησία συμμετέχοντας στην Μυστηριακή ζωή και να απολαύσουν το καλό φαγητό. Αναφέρθηκε επίσης στην προστάτιδα της κατασκήνωσης Αγία Αικατερίνη η οποία όλα αυτά τα χρόνια σκεπάζει με την Χάρη της τις Κατασκηνώσεις και όλα τα παιδιά. Εξήγησε το θέμα της φετινής περιόδου που είναι ο Αθανάσιος Διάκος και μοίρασε σε όλους από ένα όμορφο καπέλο με το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως και την φωτογραφία του Αθανασίου Διάκου.

Μετά τον αγιασμό όλα τα παιδιά έτρεξαν να πάρουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος τα υποδέχτηκε, όπως πάντα, με ιδιαίτερη αγάπη και απλότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων