02/02/2021 02/02/2021 Όπως κάθε χρόνο, η έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους στο Ημερήσιο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο “Άγιος Γεώργιος” της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Thebarton Αδελαΐδος, έγινε με Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου το πρωί της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου. Τα προηγούμενα χρόνια στον Αγιασμό συμπροσεύχονταν στον ναό όλη η σχολική κοινότητα του Κολλεγίου. Φέτος, λόγω των περιοριστικών...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 17:30

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2021 στο Κολλέγιο “Άγιος Γεώργιος”

Διαδώστε:
Αγιασμός για το σχολικό έτος 2021 στο Κολλέγιο “Άγιος Γεώργιος”

Όπως κάθε χρόνο, η έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους στο Ημερήσιο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο “Άγιος Γεώργιος” της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Thebarton Αδελαΐδος, έγινε με Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου το πρωί της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου.

Τα προηγούμενα χρόνια στον Αγιασμό συμπροσεύχονταν στον ναό όλη η σχολική κοινότητα του Κολλεγίου. Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας του κορωνοϊού, στον ναό παρευρέθησαν μόνον οι μαθητές του νηπιαγωγείου, η πρώτη (1η) τάξη και οι τελειόφοιτοι της δωδεκάτης (12ης) τάξεως, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες συμπροσευχήθηκαν μέσω τηλεπαρακολούθησης.

Της τελετής του Αγιασμού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, βοηθούμενος από τους ιερείς της Ενορίας-Κοινότητος και εφημερίους του Κολλεγίου, Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Διογένη Πατσούρη και π. Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο π. Μιχαήλ Ψαρομμάτης, παλαιός απόφοιτος του Κολλεγίου, και ο π. Ιερεμίας Krieg, γονεύς μαθήτριας του Κολλεγίου, ενώ ο πρωτοψάλτης του ναού κ. Ιωάννης Σαριδάκης, καθηγητής του Κολλεγίου και παλαιός απόφοιτός του, τέλεσε τα καθήκοντα του ψάλτου.

Παρόντες και συμπροσευχόμενοι στον ναό ήταν, μαζί με τους δασκάλους των μαθητών, ο διευθυντής του Κολλεγίου, κ. Επαμεινώνδας Καραμόσχος, και η αναπληρώτρια υποδιευθύντρια, κ. Lynley Davies.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο π. Κωνσταντίνος επισκέφθηκε τις τάξεις των μαθητών, που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στον ναό, και τους αγίασε.

Η στάση των μαθητών στη διάρκεια του Αγιασμού υπήρξε υποδειγματική. Ήταν ολοφάνερο ότι ένοιωθαν τη σπουδαιότητα των τελουμένων. Ήταν, επίσης, πολύ όμορφο να βλέπεις τους τελειοφοίτους να συνοδεύουν τα νήπια και τους μικρούς μαθητές της πρώτης τάξης καθώς προσέρχονταν να αγιασθούν. Ήταν φανερό ότι η πράξη τους αυτή εξύψωσε αναμφιβόλως το ηθικό των μικρών μαθητών και τους ενθάρρυνε στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στη νέα γι’ αυτά εμπειρία του σχολικού περιβάλλοντος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, παρότρυνε τους μαθητές να αξιοποιήσουν στο έπακρο το μεγάλο δώρο της μαθήσεως, ένα δώρο που πολύ συχνά είναι απρόσιτο σε πολλά λιγότερο προνομιούχα παιδιά στον κόσμο.

Ιδιαιτέρως, ο Θεοφιλέστατος ενθάρρυνε τους τελειοφοίτους να προσβλέψουν σε περαιτέρω σπουδές στο πανεπιστήμιο. Είναι φυσικό να νοιώθει κάποιος ανησυχία, όταν θεωρεί το μέλλον του και τις υποχρεώσεις του ως φοιτητής, αλλά, όπως τόνισε ο Θεοφιλέστατος, αυτή ξεπερνιέται αν επικεντρωθούμε στον στόχο μας χωρίς άγχος, αλλ’, αντιθέτως, δοξολογώντας τον Θεό. Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε παροτρύνοντας τους μαθητές “να αγιάζουμε συνεχώς με τον τρόπο της ζωής μας την κάθε στιγμή που ζούμε και να αγιαζόμεθα, αφού κάθε στιγμή αποτελεί πολύτιμο δώρο της απέραντης αγάπης του Δημιουργού μας για μας, τα δημιουργήματά Του”.

Είθε οι πλούσιες ευλογίες του Θεού να σκεπάσουν υπό τας πτέρυγάς Του τους μαθητές και διδασκάλους του Κολλεγίου καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου σχολικού έτους και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων