15/10/2019 15/10/2019 Επίκαιρο κείμενο της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης (xfd.gr) υπό τον τίτλο: “Ανταπόκριση από τον Αγιασμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης”: “Μια ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά μόλις ξεκίνησε… Και πάλι στα πανεπιστημιακά έδρανα γεμάτοι ενθουσιασμό, γεμάτοι δίψα για επιστήμη, νέους στόχους και όνειρα. Ο συνεχώς επιταχυνόμενος ρυθμός εξέλιξης των επιστημών μας ωθεί σε αγώνα δρόμου για την κατάκτηση...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 14:28

Ανταπόκριση από τον Αγιασμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ανταπόκριση από τον Αγιασμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Επίκαιρο κείμενο της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης (xfd.gr) υπό τον τίτλο: “Ανταπόκριση από τον Αγιασμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης”:

“Μια ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά μόλις ξεκίνησε… Και πάλι στα πανεπιστημιακά έδρανα γεμάτοι ενθουσιασμό, γεμάτοι δίψα για επιστήμη, νέους στόχους και όνειρα. Ο συνεχώς επιταχυνόμενος ρυθμός εξέλιξης των επιστημών μας ωθεί σε αγώνα δρόμου για την κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης.

Ένα είναι το σίγουρο για εμάς τους φοιτητές του 2019…

…στα δικά μας χέρια είναι να πολλαπλασιάσουμε το ρυθμό εξέλιξης της επιστήμης και να συμβάλουμε όσο μπορεί ο καθένας μας από το μετερίζι του
στην κατά το μέγιστο αξιοποίηση των επιστημονικών καινοτομιών
προς όφελος της ανθρωπότητας.

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχαμε την ευλογία και τις ευχές των πνευματικών μας πατέρων με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού που διοργανώνεται για όλους τους φοιτητές και τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αίθουσα τελετών ήταν κατάμεστη από φοιτητές, αλλά και από τους σεβαστούς καθηγητές μας. Την τελετή έκλεισαν οι ευχές του π. Κωνσταντίνου, εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και του Πρύτανη κ. Ν. Παπαϊωάννου.

Όλοι μαζί νιώσαμε την ανάγκη και στο φετινό ξεκίνημα να ζητήσουμε την ευλογία του Θεού. Αυτή περιβάλλει τη γνώση με το Άλλο, με κεφαλαίο άλφα, φώς και καταυγάζει το ημίφως της ημιμάθειας. Η ευλογία αυτή μεταδίδεται μέσω των αντιπροσώπων Του των πνευματικών μας πατέρων με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού. Πηγή άντλησης φωτισμού, δύναμης και ενίσχυσης των οραμάτων και των αγώνων μας”.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων